Pandaman és Jacko együtt táncoltak az AZK-Farsangon

Az AZK hagyományos jelmezes mulatsága idén 20 órakor kezdődött egy könyvbemutatóval. A „30+4 éve zene a Nádasdy-várban” című kiadvány nem csak a város legfőbb zenei történéseit dokumentálja a felújított Nádasdy-vár átadása óta, de tartalmazza az AZK történetét is.

A megnyitón Markó Péter, a kötet szerkesztője, Rákos Blanka, az AZK történetét feldolgozó fejezet szerzője és Benkő Gábor, az AZK vezetője, egyben a könyv formai tervezője ajánlották a kiadványt a megjelent érdeklődők figyelmébe. Az eseményen jónéhány fontos és aktuális kapcsolódó téma került elő: egy közpénzből gazdálkodó kultúraközvetítő intézmény szerepéről, a silányodó tömegízlés és a valós zenei értékek viszonyáról, a látogatószámok változásának lehetséges okairól éppúgy, mint a feltörekvő zenekarok útjának nehézségeiről.

Aki elmulasztotta volna a klubestet, de szeretné magáénak tudni a tartalmas és értékes zenei könyvkiadványt, továbbra is lehetősége lesz hozzájutni, mert a következő AZK-kon is ajándékba adjuk a támogatói jegy mellé, legközelebb tehát február 15-én pénteken lesz erre lehetőség, a kiváló koncerthármason, ahol fellép majd a Soulwave, a Lunchbox és a Wakachuka. (Részletek itt ?)

21 óra után nem sokkal, könnyedebb vizekre evezett az este, és megindult a tényleges jelmezes mulatság. Idén ? örvendetes módon ? különösen sokan érkeztek „beöltözve”, az időről-időre visszatérő legnépszerűbb jelmeztémák mellett olyan nyalánkságokat is láthattunk, mint a Pandaman, Csirkebácsi, a Tyúkember, de nagy sikert aratott a visszatérő popikon, Michael Jackson is, aki nem csak külsejével, de néhány jellegzetes táncmozdulatával is megidézte királyságát.

Fotógalériáink betekintést engednek a színes kavalkádba, épp ezért indítunk szavazást is, ne rejtsd el tehát a véleményed, ha valamelyik metamorfózist kiemelkedően nyerőnek találod! (A szavazást a lap alján találod.)

A Vaskarika galériája ?

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára