Februári koncerthármas – Pótolja az évnyitót az AZK

Az év első AZK-klubestje januárban sajnos elmaradt, így a február 15-i klubest nyitja meg hivatalosan 2013-at. Az ötéves szülinapos Lunchbox, a Soulwave és a Wakachuka lépnek majd fel. A felhozatal minőségi!

Soulwave
 

A szombathelyi formáció eddig még csak az Átjáró Tehetségkutató kapcsán lépett fel Sárváron évekkel ezelőtt. Az AZK-ban ez lesz az első önálló koncertjük. Hangjuk egyre kiforrottabb, a környéken már számos „nagykoncerten” bizonyították a színtér néhány nagyágyújának vendégeként, hogy fix helyük van a vasi könnyűzenei palettán. Rockos, karcos, igényes és dallamos elegy kiváló torkú énekessel.

A Soulwave 2007-ben kezdte pályafutását egy négyszámos EP-vel melyről első videoklipes kislemez ‘Lonely’ címmel jelent meg. Ezzel zenekar hamar felkeltette az érdeklődést maga körül, így az ezt követő évek folyamatos koncertezéssel teltek. 2010-ben a jelent meg a Soulwave első nagylemeze ‘One Night Stand’ címmel, mely 11 számot tartalmazott. Sajnos, a lemez megjelenése után fél évvel a zenekar szünetelni kényszerült, majd egyéves kihagyás után immár új tagokkal kiegészülve tért vissza az ‘American Dream’ című kislemez iTunes-os kiadásával. A 2012-es évet a fiúk az új számok megírásával és próbákkal töltötték, 2012 év végével a Kiscsillag & Péterfy Bori előtti szombathelyi koncertjével indult útjára a megújult Soulwave.

Stílusukat tekintve a leginkább a ’60-as, ’70-es évek zenei örökségéből illetve blues gyökerekből táplálkozó garage rock zenekar. 


Lunchbox
 

A formáció az este ünnepeltje: 5. születésnapjuk apropóján buliznak nálunk. Bár a felállásban történt változás, hangjuk, stílusuk a régi: hamisítatlan, lendületes California-punk. Rutinos koncertbandának számítanak, élőben fantasztikus sodrást képesek közvetíteni.

2008 tavaszán létrejött a szombathelyi Lunchbox zenekar, a korábbi GitárPuncs, és White Shirt zenekarok tagjaiból. A banda jelentős változásokon ment keresztül a későbbi években, stílus és színpadkép szempontjából egyaránt. Több országos és megyei tehetségkutató megnyerése után, a zenekar elkészítette első hivatalos videoklipjét, egy internetes pályázatnak köszönhetően. 2012 májusában megjelent az első nagylemez „Forog a felvétel” címmel. A lemez a mai napig ingyenesen letölthető a zenekar facebook oldaláról. 2012 közepére a banda átalakult: Joós Bence (ének, gitár), Pénzes Attila (gitár, vokál), Holdosi Attila (dob), Simon Zsolt (basszusgitár). Ezzel a felállással rögzítették a most megjelenő „Még1szer” című kislemezüket, és leforgatták második hivatalos videoklipjüket „Fesztivál” című dalukra! 2013-ban indul a Lunchbox 5 Éves Jubileumi Turnéja! Az állomások nyomon következők a zenekar Facebook oldalán!

Lunchbox a Facebookon ?


Wakachuka
 

A zenekar 2007. november 24.-én született a győri Rómer ház színpadán. 2008-ban felvett 4 számos Randevú c. lemezünk hatására, olyan zenekarok előtt léphettünk fel, mint a Kiscsillag, HS7, Quimby? 2010-ben jelent meg első nagylemezünk, Kell ez a levegő címmel. Még ebben az évben elindítottuk Wakusztik névre keresztelt akusztikus műsorunkat, hogy szélesebb körben juthassunk el a zenénkkel az emberekhez. Eközben a hangos koncertekkel sem álltunk le. 2011-ben némiképp más irányt vett a zenekar, már a lemezhez képest is egy sokkal közvetlen hangulatú, félhangos műsorral járjuk az országot, egy újabb lemeznyi vadonatúj dallal. 2011 őszén önálló, ingyen látogatható klubot indítottunk Győrben, ahol havi rendszerességgel lépünk fel, vendégzenészek kíséretében.

Zenéjük egyedi, és mégis ismerős, stílusuk sokszínű és mégis egységes, legyen szó akár alternatív kicsengésről, egymással társalgó szólókról, meredek lüktetésről vagy amolyan tudatosan elmerengő Tom Waits-es érzésről. Belépődíj: 800,- Ft
, továbbra is lehetőség lesz támogatói jegy vásárlására is, ami mellé ajándékba adjuk a „30+4 éve zene a Nádasdy-várban” című könyvet, amely a város dokumentumjellegű zenei áttekintése mellett tartalmazza az AZK klub történetét is, rengeteg régi és kevésbé régi fotóval illusztrálva. A támogatói jegy ára a koncerten: 1800,- Ft

Facebook-esemény itt »

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára