Mert a 4 szólam az bizony 4 szólam; kompromisszumok nélkül

Az idei, igazán széles skálán mozgó, és kimondottan színvonalas nyári sárvári kulturális programkínálatot a hazánkban méltán népszerű Cotton Club Singers koncertje zárta.

img20

 

Nagy kár, hogy a koncert az eredeti időpontban, a hirtelen hűvösre fordult időjárás és megeredő eső miatt elmaradt, így a vasárnapi esőnap lépett életbe. Erre azonban már csak alig száz néző váltott jegyet. Pedig a zenekar határtalan népszerűségét az is jól jelzi, hogy találkoztunk olyan rajongókkal is, akik a koncert kedvéért mindét nap ide autóztak Dunaszerdahelyről. Ők egy életre szóló élménnyel lettek gazdagabbak, a távol maradók pedig egy színvonalas, profi előadást szalasztottak el.

img35

A Cotton CLub Singerst egyébként, amint azt László Boldizsár, a nemrég kivált, de a többieket Sárvárra elkísérő alapító tag mondta, csaknem napra pontosan 14 éve, 1995 augusztusának végén Szűcs Gabriellával, Zsédenyi Adriennel és Kovács Péterrel négyesben alapították. Első fellépésük még Cotton Quartett néven volt a Budavári Labirintus egy eldugott zugában, néhány lelkes barát és pár odatévedt német turista előtt. Bár a kezdet nem sok jövőt jósolt, ők mégis töretlenül hittek hangzásuk és színpadi jelenlétük hitelében. 1997 januárjában csatlakozott az együtteshez Fehér Gábor, aki a legrégebbi tag a jelenlegi négyesben, és László Boldizsár kiválása óta, már ő a „vezérevezős”, a Cotton Club arca.

img30

Az elmúlt csaknem 15 évben az együttes összetétele gyakran változott, tavasz óta hivatalosan Mezőfi Gabriella, Fehér Gábor, Czutor Ignác és Bartus Patrícia alkotja a quartettet, de a sárvári koncerten Végvári Eszter énekelt Bartus Patrícia helyett, aki egyelőre még kéthónapos kisgyermekét gondozza. Fehér Gábor elmondta, hogy Eszter olyannyira beilleszkedett a bandába, hogy komolyan felmerült annak a lehetősége, hogy rövidesen ötös fogattá bővülnek. A tagcserék egyébként náluk mindig békésen, egymást segítve történtek, a jelenlegi felállás pedig nagyon produktív, hiszen úgy tudtak izgalmasan megújulni, hogy közben a gyökereket, a hagyományokat megőrizték.

img15

A kétszer egyórás sárvári fellépésen egy háromtagú, professzionális megszólalású zenekar kíséretében Stingnek, az egykori Police zenekar vezetőjének dalai adták a műsor gerincét, emellett azonban természetesen a legnagyobb jazz klasszikusok is felhangzottak. A kisszámú, de lelkes közönség pedig vevő volt a tökéletesen kivitelezett produkcióra, s dalról dalra bemelegedve a végén már önfeledten énekelte az előadókkal a refréneket. A koncertet tovább színesítette Czutor Ignác szaxofonjátéka, amiről Fehér Gábor csak annyit mondott: Ignác csodákra képes a csővel.
Ezért is kár, hogy ilyen kevesen voltak kíváncsiak a csodára.

img37

 

 

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára