Kopár sziklák színpompás virágai a könyvtárban

Az Alpok virágai címmel nyílt meg Dr. Kulcsár László, a Sárvári Városszépítő Egyesület elnökének fotókiállítása a sárvári könyvtárban.

koparsziklak

Élőhelyükön talán gyökerestől is elférnének tenyerünkben ezek a színes növények. Ám elhozni nem lehet őket Európa legnagyobb hegységéből, az Alpokból. Kulcsár László azonban valami hasonlót tett mégis fényképezőgépével. A szélfútta kietlen szirtekről elhozta a virágokat. Igaz képeken, ahogy még esetleg jobban is gyönyörködtetnek a kis virágcsodák. Szépszámú közönség gyűlt össze bakancs és túrabot nélkül a sárvári könyvtárban november 7-én, hogy gondolatban megmássza a kontinens legnagyobb hegyláncát, az Alpokot. A túravezető a kiállítást megnyitó Dr. Balogh Lajos botanikusmuzeológus volt.

A kiállítás olyan növényeket mutat be, amelyeket mi hazánkban már nem láthatunk, mert elvesztettük magas hegyeinket. Azonban száz év múltán maguknak a növényeknek a léte is veszélybe kerülhet a klímaváltozás miatt – mutatott rá a sárvári születésű botanikus. Hozzátéve, a teremtés igazi kincsei a kietlenségben mutatkoznak meg igazán.

A kopár sziklák színpompás virágai Kulcsár László fotóin a sárvári könyvtárban tekinthetőek meg.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára