Egy motívum szerteágazásai a Galeria Arcisban

Rákossy Anikó kiállítása nyílt meg október 13-án a Galeria Arcisban. Az egyedi formavilágú képeket Polgár Csaba képzőművész aján-lotta a közönség figyelmébe. 

rakossy_aniko

Rákossy Anikó a Magyar Képző- művészeti Főiskolán végzett. Hosz- szú ideig alkalmazott grafikusként, illusztrátorként dolgozott, először 1990-ben mutatkozott be festmé- nyeivel. Azóta számos tárlaton cso- dálhatták már meg motívumismétlő egyedi alkotásait.

A művésznő férjének, Farkas Ádám szobrásznak két éve már volt kiállítása Sárváron, így Rá-kossy Anikó a galéria adottságait ismerve hozta el kiállított műveit. Ezt megnyitójában Polgár Csaba képzőművész úgy emelte ki, hogy a Galeria Arcis történetében ritka kiállítás az, amikor mindössze 17 alkotás kitölti és betölti mind a három kiállítótermet.

– A képek egymásba fonódó tenyérnyi formái lehetnek kínai kalligráfiák, lángok és szárnyak, vagy az ősz színeiben pompázó levélszőnyegek is, ám egy bizonyos kifinomultságuk mindenképp el- árulja, hogy női kezek alkotásai. 

Büszkén vállalom női mivoltomat, hisz a családom és a gyermekeim nagyon fontosak számomra, ha ez a képeimen is látszik, akkor annak külön örülök – mondta a kiállító művész.

A Szentendrén élő és alkotó Rákossy Anikó finom pasztellszín- világú képei november 6-áig tekint- hetőek meg a Nádasdy-vár Galeria Arcis kiállítótermében. 

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára