Köz-Test II. – Megnyílt Gaál Tamás szobrászművész kiállítása

Kiállítás nyílt augusztus 3-án a Nádasdy-vár Galeria Arcis kiállítótermében. Gaál Tamás Munkácsy-díjas szobrászművész Köz-Test II. című tárlatát Dabóczi Dénes művészettörténész nyitotta meg.

Dabóczi Dénest idézve: Gaál Tamás három évtizede tartó pályafutása alatt számtalan kiállítása nyílt itthon és külföldön egyaránt, a századforduló magyar szobrászatának egyik kiemelkedő, karakteres egyénisége. Nagyobb részt sorozatokban dolgoz fel számára éppen aktuális invenciókat: testek, imaginárius terek, kapcsolatok, történetek helyszínei, vagy a közelmúltban készített Kádak és Köz-Test sorozatok. Ihletei, munkái rendkívül összecsengenek az utóbbi évtizedek művészetfilozófiájával: a művészet és az esztétika megpróbálja a közvetlen realitásban, a közvetlen környezetben keresni az értéket. A Köz-test II. alkotásai nem puszta rekvizítumok, hanem szerkezetbe rejtett ideák.

Nemcsak szobrok, montázsok is megjelentek a galéria falain: néhol tiszta fotómontázsokról van szó, másutt pedig rajztechnikai eszközökkel kiegészített fotókról. Dabóczi Dénes szerint e képi megfogalmazások később bizonyára szobrokban és plasztikákban térnek vissza.

A kiállítás megtekinthető: 2014. augusztus 31-ig, hétköznap 10–17 óráig, szombaton 9–13 óráig.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára