Az AZK-ban három koncerttel zárult le a 2013-as évad

Három fellépő koncertjével búcsúzott az AZK a 2013-as évtől, s egyben eddigi koncepciójától. Jövőre nagy feladat áll a klub előtt: újra kell alkotni, meg kell szilárdítania alapját, a közönségbázist és a kapcsolatot a régió élőzenei klubjaival.

Az évzáró AZK tervezett műsorához képest változás is történt. Ahogy hírt adtunk róla, sajnálatos módon Kőszeg elsőszámú reggae/SKA csapata, a Shanti SKA Tones felhagyott a közös zenéléssel, így csaknem az utolsó pillanatban futott be a helyükre az Obszidian. Kövessük le az este kronológiáját képekben:

A részben celldömölki, részben zalaszentgróti The Bars-t először az idei szentgróti 8 óra rock rendezvényen láttuk. A kitűnő amatőrzenei találkozót tudósítottuk is, itt »

A Bars tagságának kedvenc dalaiból válogatva állította össze a repertoárját. A felhozatal jó értelemben véve volt eklektikus: hallhattunk többek között Ramones-t, The Subways-t, Blur-t, Tankcsapdát…

A Bars tagjai között örömmel fedeztük fel Szekeres Gergőt, akit Sárváron először a kitűnő Skentben láthattunk. De a csapatból törékenységével és szőkeségével Kovács Zsófi gitáros is kiemelkedik. A bőgős frontember Bangó Balázs, a ritmusgitáros pedig Szekeres Gyula a badában.

Helyi színek következtek, A Gátnál játszott megváltozott felállásban először a klubban. Elsősorban a fővárosba költözés miatti távolság volt az oka, hogy Bíbor Kacsa elbúcsúzott a bandától. A Gátnál úgy döntött, nem keres új énekest, így ahogy régen: újra Homoki Fóka frontemberkedik.

A Gátnál leütötte a Luca-napi magaslabdát, és egy az AZK-nak szóló jókívánságokat sorjázó regöléssel kezdte a koncertjét. Tüzes Borjú kísérőgitározott, Valamilyen Karabély dobolt, Fiatal Kutya basszusozott és Tétova Farkas harmonikázott és trombitált. Hamarosan lemez!

Az Obszidian számára jól jött a beugrózenekar szerepe. Nyomtak egy lendületes, masszív koncertet, erre pedig szükségük is volt, hiszen a banda két tagja Budapesten tanul, ezért megritkultak a próbák, a közös zenei élmények. Valódi feltöltődés volt nekik a buli!

Mint elmondták, ideje lesz már új dalokat is írniuk, mert viszonylag régóta érintetlen a repertoár. Ez a repertoár azért nem kicsi, így tudnak válogatni. Az évzárón az egyre népszerűbb sajátok mellett megszólalt például The Subways, Bikini, Eurythmics is.

Szakos Bence karizmatikus frontember. Sajátos mozdulatai, énekhangja azonnal azonosítja az Obszidiant. A doboknál Dózsa Ákos, gitárnál Kutasi Ádám, bőgőnél Horváth Ákos nyomta.

Ahogy az utóbbi két–három klubkoncert esetében, az évzárón is remek volt a hangulat. Végig zsongott a tánctér, nem volt panasz az atmoszférára. A közönség létszáma azért mindenképp jelzi, hogy nincs minden rendben, ahogy a jövőben arra is megoldást keres az AZK, hogy – ha csak tudja – elkerülje, hogy az élőzenei szubkultúra vasi vonzáskörzetében a koncertütközést. Nagy munka lesz, de közös akarattal sikerülni fog! Tartalmas év volt!

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára