Metallica, Guns, RHCP – Tribute-parádéval zár évet az AZK

Ha nem lenne végletesen elcsépelt a „fergeteges” jelző, biztosan ezt használnánk most az AZK évzáró megmoccanására. Három magas nívójú tribute-zenekar fog színpadra állni ugyanis december 18-án a Nádasdy-vár Pinceklubjában. Úgy is fogalmazhatnánk, itt lesz a hazai Metallica, a hazai Guns ‘N’ Roses és a hazai Red Hot Chili Peppers. Legalábbis a világklasszisok itteni helytartói. Rock on!

A három tribute-együttes (Creepingdeath, Reckless Roses, Good Time Boys) nem csak repertoárjában, hanem felállásában és még a külsőségeiben is hajaz a példaképekre, a páratlan élő hangulatot, a magas színvonalat pedig már rengeteg (a nagyok rajongói által is megsüvegelt) agyeldobós koncert bizonyítja a hátuk mögött.

Az Alternatív Zenei Klub a 2015. évet egyébként olyan kedvező mérleggel zárja, amilyenre nem mostanában volt példa. Óriási segítség volt ehhez a Cseh Tamás Program első támogatási ciklusa, amelyen az AZK kétmillió forintnyi pályázati pénzhez jutott. A több pénz vonzóbb neveket, értelemszerűen pedig több érdeklődőt is jelentett. Bár a pályázatot kifogás nélkül számolta el a klub, forráshiány miatt sajnos mégsem nyert el további támogatást a CSTP második ciklusán, ami egyelőre ködbe burkolja az AZK jövőjét.

Természetesen a szervezők nem adják fel, a klub pedig továbbra is minden kínálkozó pályázati lehetőséget ki fog használni, hogy a közönség minél kevésbé érzékeljen törést Sárvár igényes könnyűzenei koncertkínálatában. Szóval cipőbámulásra egyelőre semmi okunk, találkozzunk december 18-án a Nádasdy-vár Pinceklubjában!

A koncert részletei az AZK hivatalos oldalán »

A koncert az NKA Zenei Kollégiumának támogatásával valósul meg.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára