Valami jazz Sárváron – Chris Weller’s Hanging Hearts (Chicago) koncertje

A chicagói trió nagy figyelmet fordít – a városban ötven éve az AACM művészeti közösség által kialakított – kollektív improvizációra.

Hanging_Hearts copy

Az együttes vezetője, a tenorszaxofonos Chris Weller és a billentyűs Cole DeGenova már tizenöt éves koruktól együtt játszanak Chicago jazz-és blues klubjaiban. A duóhoz Bostonban csatlakozott Devin Drobka dobos, hisz mindhárman a világhírű Berklee College of Music-ban diplomáztak. Az együttes repertoárja legnagyobb részt Weller kompozícióiból áll, de számos darab a jazz-, a klasszikus- és a popzene elemeinek újraalkotásából áll össze. Az együttes tagjainak egyedi hangja friss és eredeti hangzást kölcsönöz a Hanging Hearts triónak. A trió a világ számos helyén adott már koncertet, amelyek közül kiemelkedik a Chicago Jazz Fesztivál, a Jazz Showcase és a New York-i Carnegie Hall-beli fellépés. Közös koncertet adtak többek között Joe Lovanoval, Greg Osbyval, Tony Malabyval és Kenny Barronnal.

„James Brown talált volna némi funkot a Hanging Heartsban. Ezek a fickók Chicagóból származnak, és a szeles város olyan tenorszaxofonosainak szellemét hordozzák, mint Fred Anderson és Von Freeman.” (Steve Day, Sandy Brown Jazz)

Sárvárra egy európai turné keretében Pozsonyból érkeznek, és Nagyváradra utaznak tovább.

Valami Jazz Sárváron – Chris Weller’s Hanging Hearts (Chicago) koncertje
Sárvár, 2015. március 17 (kedd) 19:00
Nádasdy Ferenc Múzeum, díszterem
Belépődíj: 1500,- Ft

További információ: http://www.chriswellermusic.com/cwshanginghearts

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára