A Conference Call amerikai jazzkvartet adventi koncertje Sárváron

Az idei adventi koncertet az Egyesült Államokból származó Conference Call nevű jazzkvartet adja november 30-án, a Nádasdy Múzeum dísztermében.

conferencecall_300

„A Conference Call együttes éppolyan szép és kiegyensúlyozott, és éppannyira tomboló szenvedéllyel játszik, amennyire csak egy bonyolult élő szervezet képes. A quartet mindhárom dimenzióban folyamatosan szövi a saját és a zenetörténetet szálait. Mindegy, hogy a hang az utcáé vagy egy népnek a sikoltása, esetleg egy magányos szaxofoné, a Conference Call megragadja, és tudósít róla a színpadon vagy a stúdióban.” – (All About Jazz)


Dátum: 2011. november 30. (szerda), 19:00
Helyszín: a Nádasdy Ferenc Múzeum díszterme
Belépődíj: 1500,- Ft


MICHAEL JEFRY STEVENS – zongoraa

MJS_615

Michael Jefry Stevens zongorista és zeneszerző rendszeresen fellép Európa és Észak-Amerika ismert jazz-színpadain. Második díjat szerzett a Monaco Nemzetközi Zeneszerzői Versenyen. Olyan együttesek társvezetője, mint a The Fonda-Stevens Group, Miles Griffith- Jefry Stevens Quartet, In Transit Quartet. Több, mint 60 CD-t jelentetett meg. Rendszeresen fellép olyan világhírű zenészekkel, mint pl. Dave Douglas, Charles Moffett, Han Bennink, Dave Liebman.

M. J. Stevens a világhálón »


JOE FONDA – nagybőgő

debbiedaviestrio28

A világ egyik legjobban foglalkoztatott jazzbőgőse. A lemezek száma, amelyen közreműködött, szinte megszámlálhatatlan. Saját együttese koncertjei mellett játszott például Archie Sheppel, Anthony Braxtonnal, Leo Smitth-szel, Dave Douglas-szel vagy a magyar Borbély Mihállyal.

1989-ben a Pekingi Operával lépett fel New Yorkban. Nagy sikerrel szerepelt az elmúlt évben Sárváron a Michael Musillami Sextettel, és az elmúlt napokban a Debbie Davies Blues Trióval.

Joe Fonda a világhálón »


GEORGE SCHULLER – dobok

schuller_615

George Schuller dobos – akinek apja, Günther Schuller játszott Miles Davis 1949-es korszakalkotó „Birth of the Cool” lemezén − született New York-i. Zenei tanulmányait a bostoni konzervatóriumban végezte.

1984-ben alapítója volt a 12-tagú Orange The Blue együttesnek, amivel végigturnézta Észak-Amerikát, Európát és a Közel-Keletet.

Állandó szereplője a New York-i avantgarde zenei színpadnak.

George Schuller a világhálón »


GEBHARD ULLMANN – szaxofon, basszusklarinét

gebhard_615

Több mint 30 CD-t készített zenekarvezetőként vagy közreműködőként olyan neves kiadóknál, mint pl. a Soul Note vagy a Leo Records. Napjaink egyik vezető személyiségének számít a nemzetközi dzsessz színpadán. Számos díjat kapott, mint pl. 1999-ben a Julius Hemphill zeneszerzői díjat. „Tá Lam” című lemezét a Német Lemezkritikusok Szövetsége az év CD-je díjra jelölte 1996-ban. A világ leghíresebb fesztiváljain szerepelt. Turnézott többek között Paul Bley-vel, Keith Tippett-tel, Trilok Gurtu-val, Willem Breuker-rel.

Gebhard Ullmann a világhálón »


Facebook-esemény itt »

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára