The High Street Band – Vas megyei koncerthelyszínek

Az angliai High Street Band három koncertet ad a hét végén Vas megyében. A Sárvári Nádasdy-vár Művelődési Központnak kiváló kulturális kapcsolata van a Milton Keynes melletti festői szépségű Stony Sratford kisváros művészeivel.

SONY DSC

Az együttműködés keretében lépett fel nagy sikerrel az elmúlt évben megyénk több helyszínén is a 4PM együttes, idén júliusban pedig Roddy Clenaghan és Ian Anderson. A sárvári szüret rendezvényeire érkezik hozzánk a High Street Band kvartett, és ad koncertet szeptember 12-én, pénteken 17.00 órától Sárvár legújabb közösségi tere, a Posta tér avatásán, szombaton a Nádasdy-vár udvarán, vasárnap este 7-től a Tinódi étteremben. Műsorukon a gazdag angol, skót, ír népzenéből adnak válogatást.

A High Street Band zenéi és táncai főleg angol, de ugyanúgy skót, ír, francia és amerikai hagyományokon alapszanak. Zenészek, táncosok és énekesek, akik sok éven át egyedül adtak elő, majd összehozta őket az emberek zenéje iránti szeretet. Nem csak az Angliában élő emberek zenéje, hanem szerte a világon fellelhető zenék szeretete.

Tony Lambert sok éve énekel népdalokat, és játszik népzenei együttesekben, és ad elő önállóan, vagy több együttes tagjaként. Tony mind gitárral, mind hangszerek nélkül is kiváló képviselője a népzenének, és már régóta kiérdemli a közönség és zenésztársai elismerését.
Elaine Smith mestere a melodeonnak és a skótdudának. Kiválóan énekel, és számos angol néptánc-eseményhez hívják zenélni.

Yvonne Fox kiváló táncos és az angol táncok koreográfusa. A Clog hagyományok megbecsült oktatója, nagyon sok táncost oktatott és nevelt. Szép hangja van, és szinten megbecsült melodeon-művész. Ivor Sayer tehetséges és keresett énekes, több hangszeren játszik, az elmúlt 50 évben legtöbbször egyedül énekelt, és fellépett több együttes szólistájaként és táncosaként.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára