Sajtóvisszhang – Sikeres félévet zárt az AZK


A május 14-ei, 15-ei klubéjszakákkal az AZK lezárta a 2010-es esztendő első félidejét. A záró bulikon pénteken a The PFL és a Nils játszottak, míg szombaton experimentális éjszaka volt.

img29

Már negyedik alkalommal valósul meg az Alternatív Zenei Klub kilenc hónapos ciklusa a PANKKK támogatásával – mondta Benkő Gábor művelődési menedzser. 2009 szeptemberétől a múlt heti záróbulikig 13 alkalommal várták a szervezők a közönséget a pincébe. Ez idő alatt 25 zenekar adott koncertet, a cigányzenétől a fúziós zenén át sokféle stílus képviseltette magát. A látogatottság változó számadatokat mutatott, és a szervezőknek még mindig nem sikerült megfejteniük, hogy mitől függ, hogy egyes estéken 30-40 ember, míg másokon telt ház fogadta az érkezőket. A két legsikeresebb rendezvény a szilveszteri és a farsangi klub volt. Benkő Gábor véleménye szerint változott a fiatalok hozzáállása az élő-, illetve a könnyűzenéhez. Egyfajta eltolódás látszik a klasszikus élőzenei formációk irányából a fúziós vagy elektronikus zenei irányzatok felé.

A tervek szerint az AZK testvérklubjával, az Artical Session-nel mélyebb lesz az együttműködés a jövőben. Az eddigi, közös farsangi és szilveszteri bulikon túl még szorosabbra kellene fűzni a kapcsolatot, hiszen mindkét klub rajongótáborára jellemző a nyitott gondolkodás.
A pénzügyi források támogatásokból való beszerzésére a jövőben is szükség lesz, mert önerőből nem képes megállni a lábán a klub. Idén még nem írták ki a következő PANKKK pályázatot, de más irányból is próbálkoznak a szervezők pénzforrásokhoz jutni. Több benyújtott pályázatuk is elbírálásra vár.
A nyári időszakra Benkő Gábor a sárvári Nyáréj Fesztivált és a Vas Megyei Bluestalálkozót ajánlja mindenki figyelmébe, illetve buzdít minden AZK-s tagot, hogy látogassák az ország könnyűzenei fesztiváljait, melyek után szeptemberben ismét indul a pincebeli AZK.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára