AZK – Búsulójuhász, Synth With Meggie – 2015 június 12.

Dátum: 2015. június 12. (péntek) • Helyszín: Sárvár, Nádasdy-vár, Pinceklub (stabil jóidő esetén Kamaraudvar) • Fellépnek: Búsulójuhász, Synth with Meggie • Belépődíj: 1000,- Ft • Kapunyitás: 20:30, (pontos) kezdés: 21:00

Busulo_Meggie_lead

A márciusi teltházas klubkoncert tanulságaiból okulva a koncert hetén előre meg lehet majd váltani a belépőjegyeket a vár Nádasdy Büféjében. A jegyfogyásról folyamatos tájékoztatást adunk.

Búsulójuhász

Mintegy 15 éves aktív zenekari tevékenység (lemezek, fesztiválok és klubkoncertek) után, egy fiatalember száműzte magát és családját Dobogókőre, hogy ott az önálló zenei alkotói utat válassza: így jött létre Búsulójuhász és az ő „Fenn a hegyen” című projektje, amely egy közel 60 perces nagylemeznyi anyag és egy promóciós videoklip formájában látott a közelmúltban napvilágot. A promo klip az anyag egyik húzódalához készült, amelynek címe: Hány éves vagy? Ebben a dalban Búsulójuhász némi öniróniával énekli meg azt az időszakot, amikor egy irodaházban ücsörögve várta, hogy szabadságra menjen, persze, úgy, ahogy még sosem volt…

A lemez összetett hangulati-képi világa egyaránt táplálkozik az elmúlt évtizedek hazai underground hatásaiból, valamit kacérkodik az elektronikus és instrumentális megszólalás házasításával is. Az éneklés és programozás mellett Búsulójuhász gitáron, basszusgitáron és néhol billentyűs hangszereken is játszik az anyagon, vendégzenészek társaságában. A dalt több más rádió mellett, az MR 2 Petőfi rádió is bemutatta. 2014 januárjában a Búsulójuhász projekt zenekari formát öltött, hogy a stúdió anyagot élőben, színpadon is minél több helyen bemutathassák. A lemez 2014 elején jelent meg letöltő oldalakon a KO Records gondozásában.

Synth with Meggie

Alapvetés, hogy Meggie-t mindenkinek ismernie kell Vas megyében, akinek nincs ólom a fülében. Számos műfajban mozog elkápráztatóan otthonosan. Igen, a legendás ’80-as évekbeli szintipopban is, bár ezt talán kevesebben tudják róla. Ehhez két olyan autentikus figurát talált maga mellé, akik nem ma kezdtek beleszerelmesedni a szintetizátoros zenékbe, Müller Róbert és Tomsa (Horváth Tamás) személyében. Utóbbi úriember nevét több minőségi produkcióból kell ismernie a vasiaknak: alapítótagja volt a kitűnő Morphinának, de zenél a Snotban is. Az este folyamán a ’80-as évek ütőkártyáira számíthatunk tőlük a Depeche Mode-tól kezdve a Yazoo-n és az Erasure-ön át a Soft Cellig!

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára