Randevú a Pokolkapuban – thrash, death metal-est az AZK-ban

November 18-án pénteken a metal zene legkeményebb műfajainak három Nyugat-dunántúli képviselője randevúzott a sárvári Nádasdy-vár Pinceklubjában. Az Alternatív Zenei Klub „Pokolkapu” becenevű kiadása az utóbbi években a klubban talán kevésbé reprezentált (még a rétegen belül is rétegebb) rétegműfaj, a death és a thrash metal előtt tsiztelgett.

pokol1

A műsor-összeállításban az AZK nagy segítségére volt Tanai Zsolt „Sámán”, akivel a klub már a következő Pokolkapu időpontját tervezgeti. A Láthatatlan Sárvár rendkívüli tudósítással jelentkezik a helyszínről, hiszen nem mindennapi, hogy az est egyik fellépőjének szemüvegén keresztül láthatjuk az eseményeket. A Fanatic Attack basszusgitárosa, Kuczkó Gábor gondolatai következnek.

Körülbelül 19 óra magasságában megérkeztünk a sárvári várba. A beálláson viszonylag hamar túl voltunk, így el is kezdhettük volna a koncertet, ha a basszusgitárom és a kábelem nem mondja be az unalmast. Ezúton is szeretném megköszönni Gyarmati Daninak a kölcsön basszusgitárt és kábelt, nélküle esélyünk sem lett volna fellépni! Egy élmény volt aktív elektronikás Jackson basszusgitáron játszani, szerencsére könnyen sikerült megszokni, és időben sem sokat csúztunk az áthangolással.

pokol5

pokol3

A közönség meglepően jó volt, ahogy a koncert után is mondtam, „álomközönség” volt. A hangzást a terem adottságaihoz képest szépen összehozták, bár kásásan, de a színpadon is hallottam az éneket, és a gitárokat, valamint a dobot. Úgy érzem, hangulat tekintetében a Fanatic Attack egyik legjobb koncertje volt, ezért külön szeretnék köszönetet nyilvánítani az összes megjelent vendégnek!

Utánunk egy gyors átszerelés után a Morgue zenekar következett, akik a Vas megyei metal világban méltán harcoltak ki maguknak hírnevet. Zenéjüket leginkább „crossover death metalként” jellemezném, ugyanis lazaságban nincs hiány náluk, a koncerthangulat hihetetlenül jó volt, amit a Cannibal Corpse és Morbid Angel feldolgozásaikkal csak tovább fokoztak. Aki az old school death metalt szereti, az nem fog csalódni bennük, a sárvári buli egyébként az újonnan megjelent A pokol kapujában című demolemezük bemutató-koncertsorotzatának része volt.

Az estet a zalaegerszegi, szintén old school death metalzenekar, a Catalepsy koronázta meg. A repertoárjuk elég szélesívű volt. Játszottak többek között Death, Morgoth, Cancer feldolgozást a saját számaik mellett. Külön kiemelném Drabik Tamás énekest, aki rövid haja ellenére eszméletlen energiával adta át a death metal szellemiségét a közönségnek. Zeneileg semmi kifogást nem találtam bennük, látszik, hogy összeszokott csapat! Remélem, hogy Sárváron több ilyen buli lesz, mert – ahogy pénteken is látszott – van rá igény!

Kuczkó Gábor (Fanatic Attack) –

Tanai Zsolt „Sámán” videói a koncertről »

A Vaskarika fotógalériája a Pokolkapuról »

 

 

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára