Kellemes jóllakottság egy négyfogásos metalvacsora után

A meghirdetetteknek megfelelően négy zenekar szervírozta a táplálékot a füleknek pénteken az AZK-ban. A menün nem szerepeltek könnyű fogások, a metal különböző megközelítéseit ennek ellenére nagyonis szívesen fogadta a közönség. 

A Sárváron már jólismert répcelaki ízeket a Lost Dreams és a Betrayer szállította, akik ezúttal is mindent megtettek, hogy sokáig emlékezetes maradjon a fellépésük. Lost Dreams-ék hálás poweres beütésű zúzását viszi a hátán Nyul László “Nyuszi” éneke és színpadi jelenléte. Igazi frontemberről, ceremóniamesterről van szó, aki azonnal képes egy húrra pendíteni a közönséget a bandával. A Lost Dreams esetében a kulcsszó talán a közvetlenség. Az a fajta közvetlenség, ami hamar kipucolja a csatornákat a zene befogadásához.

Betrayerékről nehéz újat mondani. Olyannyira stabilan hozzák az oldschool death metal berkein belül a magas nívót, hogy nehéz lenne koncertről-koncertre megugraniuk! Megkockáztatom, országos szinten is páratlan az igényességük, és a műfajjal szembeni alázatuk, ami sugárzik belőlük a koncert minden pillanatában. A közönség vette is az adást, szinte egymást érték a hajpropellerek a küzdőtéren.

Mindezekután a metalzene thrash ágán nőtt gyümölcseiként fogyaszthattuk a zalaegerszegi Fanatic Attack és a budapesti Zsarnok szigorú muzsikáját. Az este a zenekarokkal és a közönséggel együtt ékes bizonyítéka volt, annak, hogy ez a sokak által temetett műfaj ma is él és virul valahol a felszín alatt. Az este séfje Kuczkó Gábor, a Fanatic Attack basszusgitárosa volt, aki már nem először segített be az AZK „konyhájánál” magas vastartalmú zenei ételek receptjeivel. S reméljük, nem is utoljára…

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára