Ragadd meg a napot – Összművészeti találkozó Sárváron

Idén második alkalommal került megrendezésre a sárvári Nádasdy-várban a Lehetőségek Napja rendezvény. Különféle művészeti ágak – képzőművészet, fotográfia, zene, színészet és videó – helyi képviselői kaptak lehetőséget a bemutatkozásra. Az összművészeti találka lényege, hogy a „Lehetőség” kifejezés valódi értelmében teret engedjen az ifjúság szellemi szárnyalásához. A művészeti ágakat, illetve idén az életmóddal és a környezettudatossággal kapcsolatos ötleteket is a Nádasdy-vár különböző helyszínen tekinthettük meg, az aulától a Pinceklubon keresztül a szabadtéri színpadig.

A lehetőséget lehet adni, vagy kapni. Egy a lényeg, meg kell ragadni, ha kezünk közé akad. A Lehetőségek Napja ezt a célt szolgálta július 27-én a sárvári Nádasdy-várban. A programokat három szekcióba – képzőművészet, zene, sport és környezettudatosság – osztották a szervezők.

Először a képzőművészeti és fotószekció mutatkozott be a vár aulájában. A falakon Czeglédi Boglárka, Huszár Katalin, Kondor Tamás, Kovács Panka, Nagy Zsuzsanna, Pissinger Andrew , Polgár András, Popella Dóra, Tóth Kinga és a Sárvári Fotóklub munkái voltak kiállítva a látogatók számára.

környezettudatosság nevében a házasságkötő teremben interaktív „zöldszoba” nyitotta fel a szemünket, hogy vajon mennyire is élünk környezettudatosan.

Eközben a Pinceklubban a 30 éves Soltis Lajos Színházzal ismerkedhettünk meg egy kisfilm által, mely betekintést engedett a színház múltjába, jelenébe és előre vetítette a tervezett jövőt. A kisfilmet a vár udvarán felállított pódiumon élő beszélgetés követte. Benkő Gábor beszélgető partnerei a Soltis Lajos Színház színészei – Nagy Zsuzsi és Nagy Gábor voltak.

A sport jegyében a TRX-szel zajló edzést mutatták be. A TRX egy egyszerű és hatékony edzésformát kínál melyet akár otthon is használhatunk.

zeneszekcióban délután a városi Néptánckör tagjai tanították az érdeklődőket a moldvai táncokra, majd az örömzenélés vette át a stafétát. Majd az immáron második alkalommal megrendezett Lehetőségek Napját az Apnoé Folk Underground fergeteges koncertje zárta.

Lehetőséget lehet adni, vagy kapni. Egy biztos: ezen a napon mindkettőre volt lehetőség. Aki ott volt, ki is használta.

Vaskarika.hu fotógalériája »

 

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára