Momóval népszerűsítik az olvasást a sárvári gyerekkönyvtárban

Momó ismét felbukkant a sárvári gyerekkönyvtárban, hogy megvédjen a koboldoktól egy mesét. A könyvmanó évente egyszer játékra invitálja a második, harmadik és negyedik osztályos gyermekeket.

momo

November hatodikán a könyvtárba látogató g yerekek Gerbert Judit előadásában hallhatták a Világszép Nádszálkisasszony című mesét. A Momó játékon való részvételnek fontos momentuma volt a mese meghallgatása, hiszen a kapott tesztlapon számos kérdés ezzel a mesével kapcsolatos. Természetesen, aki nem emlékszik a történet minden részletére az a gyerekkönyvtárban megtalálja a mesét és újra elolvashatja. A feladatlapokat november 25-ig kell leadni az intézményben. A játéknak december 12-én lesz az ünnepélyes eredményhirdetése, ahol a gyerekek megtudhatják, hogy sikerült-e legyőzni a koboldokat.

Bődi Piroska intézményvezető elmondta, hogy már hagyomány a Momó játéka a könyvtárban. A célja, hogy minél több kisgyermek felfedezze az intézményt, megszeressék az olvasást, hiszen több mint 16 ezer könyv várja az olvasókat. A regények mellett színes folyóiratokból, és több mint 1000 filmből is válogathatnak a látogatók. A könyvtárban számos érdekes foglalkozást is szerveznek a kicsiknek, illetve térítés ellenében lehetőség van nethasználatra is.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára