Messiaen – Kvartett az idő végezetére

Messiaen

közreműködnek: Prof. Sebestyén Ernő (hegedű), Mérei Tamás (cselló), Aima Maria Labra-Makk (zongora), Horváth László (klarinét)
helyszín: Sárvár, Nádasdy Ferenc Múzeum Díszterme
idõpont: 2008. július 23. (szerda), 20 órától
belépőjegy: 1500,- Ft

Prof. Sebestyén Ernő (hegedű)

1940-ben született Budapesten. Négy éves korában kezdett hegedűn tanulni, majd kilencévesen, mint csodagyereket felvették a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolára. 1959-70-ig tagja volt a Magyar Állami Operaház zenekarának, 1963-tól mint koncertmester. 1971-81-ig első koncertmester a „Deutsche Oper Berlin” Zenekarában. Mint pedagógus is folytatta munkáját Berlinben, az ottani „Hochschule der Künste” professzoraként. 1983-tól tizenhat éven keresztül művészeti vezetője a Berlini Filharmonikusok kamarazenekarának. 1980-90-ig a bajor rádió szimfonikus zenekarának első koncertmestere. 1990-2005-ig tanszékvezető professzor Münchenben a „Hochschule für Musik und Theater”-nél. 2006-tól alapító tagja az Esterházy Triónak.

Mérei Tamás (cselló)

Mérei Tamás gordonkaművész 1973-ban született, öt éves kora óta csellózik. A Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerzett Művészdiplomát. Fõdíjat kapott a „Young European Strings” nyári akadémián 1993-ban Budapesten. Egy évvel később – a verseny történetének legfiatalabbjaként – a Popper Gordonkaverseny I. helyezettje lett. 1994-ben a „Classical Winter in Jerusalem” (Izrael), 1995-ben a „Pacific Music Festival” (Japán) világhírû zenei fesztiválokon kivívta a szólócsellista címet, és olyan karmesterekkel dolgozhatott, mint Lorin Maazel, Christoph Eschenbach és Michael Tilson Thomas. Több nemzetközi versenyen vett részt. Az 1996-ban az Indiana Universityre, a világhírû Starker János professzor osztályába kapott meghívást, majd egy „Fulbright-Soros” ösztöndíj jóvoltából a Yale Universityn, valamint a Juilliard Schoolon New Yorkban Aldo Parisot professzornál képezhette tovább magát. Szólistaként fellépett Európa szinte valamennyi országában, az USA-ban, Japánban, Izraelben, játszott Helmut Kohl kancellárnak, George Bush, Jitzak Rabin elnököknek, valamint II. János Pál Pápának. 2000-tõl a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola tanára. 2001-ben Artisjus díjat kapott a kortárs magyar zenemûvek bemutatása terén kifejtett kiemelkedő tevékenységéért. Az Esterházy Trió alapító tagja.

Aima Maria Labra-Makk (zongora)

A Fülöp Szigetek-i Cebu City-ben született. Tanulmányait Manilában, a College of Music Fülöp Szigetek-i egyetemen Perla Z.Suaco-nál folytatta. 1985-ben elsõ díjat nyert a „National Music Competition for Young Artist”versenyen Manilában. 1986-tól tanulmányait Ausztriában, a Graz-i Zeneakadémián Prof.Eugen Jakab osztályában folytatta. Második diplomáját kitüntetéssel 1990-ben kapta meg. Ezért Érdemes Művész elismerésben részesült a Tudományos és Kutatási Minisztériumtól. Több nemzetközi zongoraversenyen vett részt, számos ösztöndíjat elnyert. Aima Maria Labra-Makk több nemzetközi fesztiválon is fellépett, és Ausztria legjelentősebb koncerttermeiben adott hangversenyt. Emellett rendszeresen fellépő zongoraművész az Egyesült Államokban és Ázsia számos országában is. Az Universität für Musik und Darstellende Kunst Graz-i főiskola Oberschützen-i tagozatának zongora professzora, emellett rendszeresen tart mesterkurzusokat Ausztriában, Magyarországon, az Egyesült Államokban és a Fülöp Szigeteken. Az Esterházy Trió alapító tagja.

Horváth László (klarinét)

1945-ben született Kőszegen. Diplomáját 1969-ben szerezte meg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán, Budapesten. A következő évben Párizsban, a Conservatoire National Supérieur de Musique hallgatója volt. 1970-ben a budapesti Nemzetközi Klarinétversenyen I. díjat nyert. 1965-től a Magyar Állami Hangversenyzenekar tagja, 1968-’98 között szólóklarinétosa. 1998-2006 között a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar igazgatója. Szólistaként szerepelt Európa szinte minden országában, Japánban, Tajvanon, Kanadában, Ausztráliában. 1992-ben alapítója, és azóta is vezetője Kőszegen a Lajta László Nemzetközi Kurzus-és Fesztiválnak.

 

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára