Sárvári bélyeggyűjtők sikerei

„Éremesővel” és különdíjjal tértek haza a városi bélyeggyűjtő kör kiállítói az április 8-9-10-én a HUNFILA 2011 – 800 éves Balatonfüred Nemzetközi Bélyegkiállításról. Az erős nemzetközi mezőnyben induló Dr. Gaál Péter két anyaggal: 165 éves a balatoni hajózás és Balatoni Versenyvitorlások, Horváth László: Ajánlási ragjegyek ideiglenes helyettesítési módjai és Süle Péter: A hírközlés fejődése című anyagaikkal két arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet nyertek.

belyeg

A 360 keretes kiállítás több mint fele volt külföldi: osztrák, olasz, horvát, szlovén, román, szlovák, angol, kisebb fele hazai. A helyszín az Anna-bálok híres Horvát Háza volt, amelynek folyosóit áthatotta a magyar történelem nagyjainak emléktábláiról áradó szellemiség.

A jövő évben 60 éves jubileumi kiállításra készülő bélyegkörünk eddigi története során még soha nem vett részt egyszerre négy ilyen sikeres anyaggal nemzetközi szintű kiállításon. Az esemény alkalmat adott arra is, hogy baráti beszélgetések során meghívjunk olyan neves gyűjtőket mint, pl. a Londoni Királyi Bélyeggyűjtő Kör magyar tagozatának elnökét, Mr. Bill Hedley urat, vagy Dr. Nagy Ferencet Bécsből és továbbiakat Galántáról, no és azokat a hazai gyűjtőket, akiktől a legtöbb szakmai támogatást kaptuk és akikkel szoros barátságok alakultak ki.

Remélem, hogy a jövő év április második hétvégéjén tervezett kiállításunk, hasonlóan a 45, 50, 55 éves jubileumi rendezvényeinkhez is öregbíteni fogják városunk ismertségét, hírnevét.

Dr. Gaál Péter
köri elnök

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára