Megtelt a sportcsarnok a Koncertfúvószenekar újévi koncertjén

Nagysikerű, teltházas újévi koncertet adott a Sárvári Koncertfúvószenekar január 7-én szombaton, a Tinódi Gimnázium sportcsarnokában.

2011ujevi10

A szervezők számítottak és felkészültek a nagy érdeklődésre, a sportcsarnokban három különböző ponton helyeztek el projektoros kivetítőket, így a hátsó sorokban ülők is hozzájutottak az audiovizuális élmény vizuális részéhez is.

A hangverseny repertoárjának egyik különlegessége volt Liszt Ferenc Magyar fantázia című műve, amely Hirschberg Henrik zongoraművész tolmácsolásában csendült felt koncertfúvószenekari kísérettel.

A zenei programban Offenbach nyitánya, Brahms Magyar táncai mellett felhangzott többek között Gulyás Széki muzsika című darabja, valamint két monumentális feldolgozás a Star Wars-trilógia, valamint Chaplin filmek zenéiből.

2011ujevi09

A műsorban fellépett a sárvári Koncz János Zene- és Művészeti Iskola szaxofonkvartettje is. A Sárvári Koncertfúvószenekar karnagya Szélesi Attila volt, aki a műsor végére már a zenekart és a közönség szűnni nem akaró tapsát egyszerre, felváltva vezényelte. Kondora István polgármester beszélt a zenekar és az újévi koncerthez hasonló nagyrendezvények jelentőségéről.

Burka Gyula kisvideói a koncertről:

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára