VI. Sárvári Nemzetközi Fúvószenekari Verseny és XVI. Fúvószenei Várfesztivál

Fúvós zenétől lesz hangos Sárvár! Újra eltelt egy év, így ismét élvezhetjük a lelkes fiatalok virtuóz játékát, az ütemes, vidám hangulatot teremtő zenét 2015. július 10-én és 11-én, a Nemzetközi Fúvószenekari Versenyen és Fesztiválon. A találkozóra idén 7 zenekar nevezett, köztük egy többszörösen díjnyertes csapat Hong Kongból! A fesztivál illetve a verseny programjának ezúttal is a Nádasdy Vár ad otthont, de örömzenét hallhatunk majd a Sárvár Fürdőben, illetve a Főtéren is. A rendezvény megnyitója pénteken este 20 órakor lesz a város Főterén, amit a Fourtissimo együttes egész estés koncertje követ.

Sárvár városa és fúvószenekara 1989-ben rendezett első alkalommal Fúvószenei Várfesztivált. A Várfesztivál 2008-ban Szélesi Attila karnagy és Máhr Tivadar elnök ötlete nyomán kibővült a magyar fúvószenekarok megmérettetésével. 2015-ben hatodik alkalommal érkeznek Sárvárra a három nehézségi kategóriában versengő zenekarok immár külföldről is. Neves – öt főből álló – nemzetközi szakmai zsűri értékeli a produkciókat.

A zsűri elnöke:
Dr. Csikota József, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar Koncertfúvószenekarának karmestere, egyetemi adjunktus a WASBE Kelet-közép Európai tagszervezetének elnöke

A zsűri tagjai:
Szabó Ferenc karnagy a Győri Symphonic Band karmestere, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség újonnan megválasztott elnöke

Dr. Tóth Péter zeneszerző, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának dékánja

valamint:
Miro Saje, Szlovén Fúvószenei Szövetség elnöke és Branislav Gagic, WASBE szerbiai képviselője a Zrenjanini Fúvószenekar karmestere.

A zenekari verseny mellett 16. alkalommal élvezheti a fúvószenét kedvelő közönség az együttesek szórakoztató fesztiválműsorát a Nádasdy-vár udvarán, a Főtéren, illetve a fürdőben.

Pénteken a fesztivál vendége lesz a Főtéren rendezett megnyitó esten a népszerű Fourtissimo együttes.

fuvos-feszt-2015-724x1024

 

A verseny és fesztivál eseményeit a VASIVÍZ Zrt. támogatja.

 

vasiviz sarvar_TDM

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára