Sajtóvisszhang – A trombiták elkergették az esőt (sarvar.hu)

A trombiták elkergették az esőt a sárvári fúvóshétvége mindkét napján. A szabad téri fesztivál több helyszínen zajlott a Sárvárfürdőtől a főtéri nagy színpadig. A Sárvári Fúvószenekari Egyesület 2011. július 1-2-án harmadik alkalommal rendezte meg a fúvószenekari versenyt és XII. alkalommal a fúvószenei várfesztivált.

fuvosok2011

A rendezvény péntek délután térzenékkel vette kezdetét, a zenekarok műsorait a Kossuth téren, valamint a Sárvárfürdőn hallgathatták meg az érdeklődők.
Az ünnepélyes fesztiválnyitóra Sárvár főterén, az első ízben felállított nagyszínpadon került sor, melyet a Sárvári Koncert-fúvószenekar gálakoncertje követett.

Szombaton a rendezvény központi helyszíne a Nádasdy-vár volt, amelynek kitűnő akusztikájú udvarában zajlott a zenekari verseny nyolc együttes részvételével. Neves szaktekintélyekből álló 3 tagú zsűri értékelte az elhangzott koncertműsorokat (Dohos László, Liszt-díjas karnagy, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnöke, a Magyar Honvédség ny.főkarmestere; Geiger György, Kossuth-díjas, Érdemes Művész, Liszt- és Artisjus díjas trombitaművész, a Magyar Rádió Szimfónikus Zenekarának ny. szólótrombitása; Szabó Ferenc, karnagy, a Győri Zeneművészeti Főiskola tanára, a Győri Symphonic Band karmestere).

Délután a zenekarok felvonultak a Sárvárfürdőtől a Nádasdy-várig, ahol ezután az együttesek fesztiválprogramját hallgathatta meg a közönség . A fesztiválprogram zárószínfoltja a neves művészekből álló Heavy Brass Guys Tuba Kvartett koncertje volt.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára