IV. Sárvári Fúvószenekari Verseny – XIII. Fúvószenei Várfesztivál – 2012

Sárvár 1989-ben rendezte meg első alkalommal a Fúvószenei Várfesztivált. Az rendezvény ötlete Pernecker János zeneiskolaigazgató-karnagytól származott, mely Bugovics Imre akkori művelődési osztályvezető aktív segítségével jutott el a megvalósulásig. Az elmúlt 22 évben számos hazai és külföldi zenekar, fúvós együttes, kamara formáció lépett fel a Nádasdy-vár kitűnő akusztikájú udvarában.

A Siklósi Fesztivál és Verseny befejezése óta a magyar fúvószenekari életben egyre nagyobb igény mutatkozott egy új, rendszeres, zenei minőséget képviselő, és rangot adó zenekari megmérettetésre. Ennek megvalósulásaként 2008-ban Szélesi Attila karnagy és Máhr Tivadar zenekari elnök kezdeményezésére a Várfesztivál versennyel is kiegészült.

2012-ben immár negyedszerre érkeznek Sárvárra egy nemes zenei vetélkedésre a magyar fúvószenekarok. Ebben az évben három neves fúvószakember értékeli a zenekarok versenyműsorát.

Dohos László Liszt-díjas karnagy, a MAFUMASZ elnöke, a Honvédség nyugalmazott főkarmestere
Marosi László karnagy a Floridai Egyetem Zenekari Tanszékének vezetője
Szabó Ferenc karnagy a győri Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézetének tanára

Emellett 13. alkalommal élvezheti a fúvószenét kedvelő közönség az együttesek fesztiválműsorát a Nádasdy-várban és térzenéit a város közterein.

 

fuvos1_2012
fuvos2_2012

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára