Szőrben a művészet – Popella Dóra kiállítása a Magház KultúrKocsmában

Popella Dóra művésznő a Magház KultúrKocsmában mutatta be Furry Friends névre keresztelt szőrös kis barátait a szombathelyi közönségének. A papíron és pólón is megjelenő figurák mindenki tetszését elnyerték. A kiállítás megnyitóján jártunk.

Még csak ismerkedünk vele, nemrég nyitott, de máris megnyert magának minket. Szeptember 7-én új kiállítás startolt a szombathelyi Magház KultúrKocsmában, a régi Country Club helyén. A piros és zöld színben pompázó klub felső emeletén (a sárvári – LS-szerk.) Popella Dóra művésznő mutatta be szőrös kis barátait, akikkel szeptember 20-ig lehet ismerkedni a Magház falain. Dóra itt, Szombathelyen, a Művészeti Szakközépiskolában tanult, most a MOME-ra jár, kreativitása pedig nem kétséges.

A Furry Friends képileg sem hazudtolta meg jelentését – grandiózus szemmel, szívbemarkoló tekintettel hívogatnak a szörnyecskék. Egyik fényképezőgéppel, a másik egy korsó sörrel a kezében, a harmadik macskát sétáltatva varázsol el minket. Festett és rajzolt képek is megtalálhatóak, emellett a művésznő által készített hordható „szőrösök” is megvásárolhatóak voltak. Pólók, söralátétek, szitanyomott kis figurák, mindegyik kicsit groteszk, de aranyos. Egyediek – nem is lehetne mással illetni őket. A megnyitó dicsőítő szavait Pavelkovits Petra, a hely vezetője mondta el.

A Vaskarika írása galériával »

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára