Dúdolj színeset! – Artical Session a Rába-parton

Vízpart, napsütés, kellemes társaság és elementáris erővel lecsapó „techno”. Mi más kell egy tökéletes esthez? A válasz az, hogy semmi, mivel most szombaton minden a helyén volt (a sárvári Rába-parton), jókor és jó helyen. Bár az iszonyatos hőség embertpróbáló volt napközben, de ahogy a naplementével ránk sötétedett, a part úgy vált egyre hangulatosabbá és az egész helyszín fesztiváljellegűbbé. A kilátogatók így vagy úgy (értsd: biciklivel, gyalog, taxival, deszkával, busszal) szép lassan, de biztosan érkeztek és töltötték meg a helyszínt élettel. Szabad terület bőven akadt, így ki amerre látott, arra széledt.

artical_river02

Valaki a vízparton sziesztázott, vagy a töltésen pihengetett, de a part legnépszerűbb pontja a játszótér volt, ahol mindig foglalt volt a hinta, a csúszda, a játékvár és minden egyéb eszköz, ami 15-20 évvel a látogatók kora alá volt kalibrálva.

Este 10-11 óra magasságában már szép számmal hangolódtunk a breakbeat ütemekre, amik atmoszférikusan megtöltötték a teret. Különböző klikkek alakultak, mint pl: a „játszótériek”, a „lépcsősök”, a „vízpartiak”, vagy mint a mezítlábas „sámántáncosok”. Mindenki a maga módján, de átvette a szabadtéri érzést! Jó volt ránézni a felszabadult emberkékre, akiket a természet és a zene okozta eufória okán akár kenyérre is lehetett volna kenni! A kezdő löketet Rocky adta meg némi breakbeattel, majd finom, leginkább Berlin-közeli hangokkal, amire már a fent említett „mezítlábazás” elindult. Majd – a csalódást most sem okozó – Rockyt „i” váltotta, aki egy Nero-féle iszonyat dubstep trackkel kezdett, ami szinte minden fejnél kihegyezte a bólogató faktort a maximum irányába!

 

 artical_river00

Ezt a figyelemfelkeltő kezdést breakbeattel probálta fenntartani, ezek közül Húskatira aka Meat Katie-re, és Koma&Bones-ra emlékszem, majd ő is elkanyarodott a tech-house irányába néhány Burnski, Dyno – és a fene se emlékszik milyen track – segítségével. Közben arra gondoltam, hogy egy dolog hiányzott nagyon az egész estről, mégpedig egy nagy tábortűz. De az elégedett és felszabadult arcok láttán talán nem lett volna tanácsos, hogy azon nyomban szikrát pattintsak, pedig abból aztán biztos parázson járás kerekedett volna! Fura, hogy a zenékre nem kimondottan emlékszem, de ez érthető abból a szempontból, hogy mindig máshol bukkantam fel én is, mint szinte mindenki más, és ragadtam ott kicsit mindenhol elbeszélgetve, vagy a zenén/zenében elmerülve!

Nem kevés ismeretlen látogatót véltem felfedezni, ami szintén örömmel töltött el. Na de visszatérve a zenére, egybetűs barátunkat, vagyis „i”-t az est fő vendége Kiddo úr váltotta, aki rendkívül szimpatikus és barátságos közvetlen stílusával megkopott papa papucsával úgy festett, mint Dude aka Nagy Lebowski, csak a köntös, na meg a szakáll hiányzott! Szettje alatt rendkívül nehéz volt eldönteni, hogy ez most 4/4 vagy inkább breakz, ezért maradjunk a kettő közti hibridnél a mehatározást tekintve!

Külön tetszett, hogy az itteni bulikon megszokott tempósabb tech vonal helyett ő szigorúan a 123 bpm-es tempó környékén maradt, ami valami egészen jó „húzást” és „groove”-ot adott az általa játszott zenéknek, amiből bevallom, nem sokat ismertem. Ami biztos, hogy hallottam, illetve inkább hallhattunk tőle pl: Habersham-ot, valamint a saját munkáiból is szemezgetett, továbbá a szintén producerkedő, de ezen az estén inkább a szórakozást választó Greg Smith track-jeiböl is szelektált. A táncteret persze neki sem kellett kikönyörögnie, így jóval éjfél után már alapozottan alapos volt a hangulat. Közben jó érzés volt bezsebelni a dicséreteket a remek helyszínválasztásért, ami remélhetőleg ismét öregbítette az artical által buliról-bulira szállított hitvallást, ami nagyon egyszerű és velős! Az embereknek valami értékeset, érdekeset és szórakoztatót nyújtani, ami közösséggé kovácsolja őket, és erre a feladatra nincs jobb eszköz, mint a zene! Ezen tervünk-célunk beteljesedni látszik, mivel egyre bővül a kemény mag, aki buliról bulira ott van. Így megint csak kalapemelés Nektek, főleg azoknak, akik nem sárváriak de látom/látjuk, hogy mindig ott vagytok! Nagyon jó érzés nekünk, szervezőknek, hogy megbíztok bennünk! Lehet, hogy szentimentálisan hangzik, de hálás vagyok, mert nyitott közönség nélkül nincs értelme a dolognak. Visszatérve a beszámolóra (hogy azért a buliról is írjak), Kiddo urat e sorok írója, vagyis llkrndsz követte a felfűtött zene katlanban. Bár az itt felidézett esemény „minimal” jellegű estnek volt meghirdetve, jómagam ennek ellenére homlokegyenest más zenét kezdtem el pakolgatni. A saját magam által játszott zenékre persze emlékszem, de most megkíméllek Titeket a hosszú tracklista átböngészésétől. A kezdő dupla Chase+Status-t azért emelem ki, mivel arra egy csapásra megtelt a tánctér és dühöngővé változott. A pár kezdeti slágeresebb darabot követően pedig csúsztunk bele a sötétségbe némi technoid és gabber cuccal, majd egy kis breakcore mashup-al koronáztam a hálás közönség pogoját!

artical_river01

Vicces volt látni Moby: Feeling So Real című kilencvenes évek „proto” jungle diszkójára a 30-asok kaján vigyorát, akikben valószínűleg a tinédzseréveiket idézte ez a múzeumi darab. Aztán Kiddo és Rocky segítségévvel problémamentesen visszakanyarodtunk a 123-as illetve 130-as tartományba. Külön kiemelném a Rocky által játszott Berlin Calling filmzenét Paul Kalkbranner-től! Továbbá a Depeche Mode: It’s No Good-ja is megtette a hatását hajnal tájt, mivel mindenki torka szakadtából üvölthette hogy „ááájj bii fáájn és itsz nooo guud!” Fél öt környékén Kiddo set-jének végén olyan beteg dolgokat hallhatott a nagyérdemű, hogy csak, na! Ha mindenképp definiálni kellene, akkor azt mondanám, hogy futurebreakz egy kis electro-val és Idm-el nyakonöntve! A legjobb darab előadójára nem emlékszem, csak azt tudom, hogy a lejátszó remix Habersham keze munkáját dicséri!

Hajnali 5-6 óra magasságában záródott a buli, ahonnan én magam is hulla fáradtan, azonban annál több élménnyel távoztam a felkelő nap sugaraiba, amolyan dúdolj-színeset-fílinggel! A hangulatról és a történésekről pedig árulkodjanak a fotók, amiket itt láthattok!! (Kösz a képeket fiúk-lányok, mivel több helyről is kaptunk!) Köszönet minden résztvevőnek, és folytatás várható!

A cikk megtekinthető a Vaskarika.hu-n is.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára