Megosztott TÖRTénet – Artical 46

Az ehavi pinceklubos Artical egészséges 50/50%-os arányban sikeresen megosztotta a felhozatalt a d’n’b és a dubstep jellegű zenék között az elmúlt szombaton. Míg a meghívott fellépők a beígért „premium future” d’n’b hangzást szállították, addig a hazai pálya a dubstepről (is) gondoskodott, így ismét adott volt minden egy változatos összejövetelhez a Nádasdy-vár falai közt.

artical4601

Az este – a barátságtalan időtől eltekintve – 23 óra magasságában kezdett magára találni, mikoris az első fellépő kezdte adagolni az ütemeket. Soil (Subspeciment) rendkívül finom minimalista-hangzású tételekkel kezdte műsorát, amelyben helyett kapott – ha minden igaz – többek között Rockwell, Stray, talán ASC és Alix Perez is. Bár még szerény létszámban, de gyűltek az érdeklődök a tánctéren a „matekos” (értsd: fifikásan felépített) ritmusokra. Az emberek nagy része azonban még óvatosabban, csak üldögélve-iszogatva méregette, követte a hangfalakból kikúszó hangokat. Mondhatni, ki-ki vérmérséklete és nyitottsága szerint oldódott bele az éjszakába.

artical4603

Szettje vége felé Soil megidézett néhány bulicentrikusabb klasszikust is a múltból, így összességében elmondható, hogy remek felvezetést kerekített a cybershotos srácoknak. Igg és Rekorb, azaz a Cybershot Crew két tagja oda-vissza (váltásban) adagolták a továbbiakban a dob-basszust saját maguk, illetve a közönség örömére is. Alapvetően jól táncolható futurisztikus darabokkal operáltak, végig fent tartva a tempót, aminek már a tánctéren is mérhető volt a hatása. Jobbára csak a d’n’b megszállott fanatikusai bírták a jó kétórás neuros, techy-s kiképzést, a többiek a változatosságot hiányolták kissé a srácok – amúgy remek – szettjéből. A számtalan friss darab mellett, mint pl.: Phace, Noisia, Spor, Mindscape, Zero Method, Bulletproof, Alix Perez mellett felcsendült pár régebbi táncparkettklasszikus is a párostól.

Igg és Rekorb nagy beleéléssel, jó hangulatban prezentálta a rájuk eső két órában az aktuális kedvenceit, így az egyéb stílusú zenéik ezalkalommal a táskájukban maradtak. A produkcióért így is jár nekik a kalapemelés. Zárótételként azért becsúszott egy kissé kísérletib remek Noisia+Amon Tobin kollab, majd szintén Noisiatól egy breakbeat-„sláger”, a Split the Atom is. A folytatásban a házigazdára, vagyis llkrndszre várt a buli továbbkormányzása, ami pár breakbeat-tracket követően végül a dubstepnél kötött ki, szerencsére sikeresen, némi Dual Dubstep, Drumsound+Simon Bassline Smith, Doctor P és High Rankin, …stb. segítségével.

A levezetésben pár – még nem túl „buta” – woblicentrikus d’n’b majd, 4/4 következett, amelyre a szépen kifáradt közönség lassacskán a kijárat felé vette az irányt, remélhetőleg jó élményekkel. Ezúton is köszönet mind a fellépőknek, mind az odalátogató vendégeknek a részvételért! A fotókat itt nézhetitek meg, míg a véleményeket a fórumunkra, illetve a Facebookra várjuk továbbra is. November 13-án jön a folytatás egy igazán különleges artical techno speciál bulival, amelyen fellép többek közt hazánk talán legismertebb techno live act produkciója is. Addig is nem felejteni a most pénteki AZK+Artical közös estet, ahol ismét változatos és tudattágító zenei felhozatal várható majd. A részleteket itt találjátok meg.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára