AZK – Arallu – extrém metal Izraelből, vendég: Life Crime (A), Betrayer (H)

Ismét egyedülálló zenei unikum érkezik a Nádasdy-vár Pinceklubjába. Az AZK vendége Izraelből, Jeruzsálemből érkező extrém metal csapat – nem kevés mezopotámiai ízzel fűszerezve – az Arallu zenekar. Vendégként az osztrák Life Crime hardcore/metalcore-ját, hazai ízként pedig a répcelaki Betrayer old school death metalját kapjuk.

Dátum: 2012. október 20. (szo), 21:00
Helyszín: Sárvár, Nádasdy-vár, Pinceklub
Belépődíj: 800,- Ft 

Nézzük részletesen, kikről is van szó!

Arallu (Izrael, Jeruzsálem)

Az Arallu egy izraeli extrem metal banda, amely zenéjében meglehetősen sok hatást integrál a metal műfaján belül a thrashtől a black metalon keresztül egészen a közelkeleti influenciákig. Jeruzsálem, mint a Szent város metálpalettájának színeként az Arallu látszólag ellentmondásos helyzetben van, hiszen meglehetősen súlyos muzsikát játszanak.

Ezidáig hat stúdióalbumuk jelent meg (kettő közülük újrakiadás) olyan beszédes címekkel, mint például a „The War on the Wailing Wall”, vagy a „Satanic War in Jerusalem”. A metál szcéna több ikonikus alakjával játszottak már együtt egy színpadon, 2007-ben a Mayhem Tel Avivi koncertjén, 2009-ben pedig a Behemoth fellépésén szintén Tel Avivban. 2011-ben indultak először európai turnéra, akkor Németországban, Svájcban és Ausztriában léptek fel, az idei turné egyetlen magyarországi állomása pedig a sárvári AZK lesz.  

Zenéjüket a kritikusok a korai Venommal, a Sodommal és a Voivoddal rokonítják, és kiemelik a rengeteg zenei ötletet. Nem minden nap van lehetőségünk Mezopotámiából érkező fémzenét hallani, kár lenne kihagyni ezt az unikomot!


 

Life Crime (Ausztria)

Az Arallut az osztrák Life Crime zenekar kíséri majd el hozzánk. Ők saját kategorizálásuk szerint hardcore/punk/grind zenét játszanak, és 2010 nyarán alapították a bandát. 

Az együttes tagjai minden fellépést és magát a zenekart is egy katarzis lehetőségeként fogják fel, amely segítségével kizenélhetik magukat a mindennapi problémák által gerjesztett, felgyülemlett agresszív gondolatokat. A létezésük óta eltelt idő alatt több metálklasszissal volt már lehetőségük megosztani a színpadot, mint például: Napalm Death, The Accused, Now You´re Fucked, Oral Fistfuck és az Onanizer.


 
Betrayer (H – Répcelak)

Három répcelaki metal-fanatikusnak köszönhetően jött létre 1990-ben a Betrayer, akik a hazai színeket képviselik majd. A banda kalandos utat járt be, 2004-ben újraélesztésre szorult, ami annyira jól sikerült, hogy azóta is fesztiválról fesztiválra járnak. Sárváron a Fémmunkások éjszakáján nyomtak utoljára kiváló koncertet.


 

 Facebook-esemény »

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára