Az AZK és az Artical Session bemutatja: Triptych (Portugália) – kísérleti zenei est három részletben vendégekkel

triptyvh_610

A Triptych három zenész előadását takarja, akik a kortárs zene sajátos látásmódján osztoznak a produkciójukban. Zenéjükben keverednek az avantgarde, az elektroakusztikus műfajok, a free jazz, a new rock és a szabadon improvizált muzsika jegyei.
Triptych – I. The Most People Have Been Trained to be Bored »

Triptych – II. The Most People Have Been Trained to be Bored »
Triptych – III. Radial Chao Opera »
Rovar17 feat. Dóra Attila & Salomé Nina Sisa »

Biográfiák

Triptych – Gustavo Costa biográfia »

Triptych – Henrique Fernandes biográfia »

Triptych – João Filipe biográfia »

Llkrndsz »

Rendezvényinformációk

Dátum, helyszín, jegyár »


A koncert három különböző zenei megközelítésű és módszerű részből áll:

I. The Most People Have Been Trained to be Bored (A legtöbb embert unatkozásra nevelik)

Gustavo Costa: ütőhangszerek, egyedi készítésű hangszerek és elektronika

bored_610

Elektroakusztikus kompozíciók, amelyek egyesítik a hangok nyers természetét organikus elektronikus hatásokkal. Ebben a darabban Gustavo Costa szintézisbe hozza a kortárs zene gyakorlatát ütős és elektronikus elemekkel, egyedi zongorával. Costának egyébként nemrég, 2011-ben jelent meg “Slow life in the age of hyperstressed communities” című lemeze egy olasz kiadó gondozásában.

www.myspace.com/mostpeoplehavebeentrainedtobebored

www.setoladimaiale.net

Lapteteje »


II. Two white Monsters around a round Table (Két fehér szörny egy kerek asztal körül)
Henrique Fernandes: nagybőgő / João Filipe: dobok

 

Porto kísérleti zenei színterének egyik dob/nagybőgő központú zenekara a színpadon. Zenéjük a free jazz és a krautrock kombinációjaként írható le, a komplex, merev ritmusstruktúráktól a duruzsoló zümmögésig.

www.myspace.com/twowhitemonsters

Lapteteje »


III. Radial Chao Opera

Gustavo Costa, Henrique Fernandes, João Filipe: ütőhangszerek, vonósok, egyedi hangszerek

radial_615

A trió szabad és komponált improvizációk elegyítésével operál, a hangszerelésben feltűnnek változatos ütőhangszerek, vonósok, talált tárgyak és egyedi építésű hangszerek is. Az eredmény a szabadon improvizált zene egyedi értelmezése. A trió szintén nemrégiben vette fel első lemezét az olasz Setola di Maiale kiadónál.

www.myspace.com/radialchaoopera

www.setoladimaiale.net

Lapteteje »


A Triptych zenészeiről:

Gustavo Costa – ütőhangszerek, egyedi készítésű hangszerek és elektronika

1989-ben, Porto jazz iskolájában kezdte zenei tanulmányait. 1998-ban végzett ütőhangszer szakon az espinhoi Zeneiskolában, Miguel Bernat tanítványaként. 2002-ben diplomát szerzett a portoi zeneművészeti főiskolán. Dobot tanult Londonban a Drumtech Zenei Intézetben és szonológiát a Hágai Királyi Zeneakadémián Konrad Boehmer és Clarence Barlow tanítványaként. 2010-ben szerezte meg a diplomája mesterfokozatát zenelmélet és zeneszerzés szakon.

 

Zenészként és zeneszerzőként is résztvesz számos zenei produkcióban az underground rock, improvizált és elektroakusztikus műfajok területén. Játszott többek között olyan nevekkel, mint Damo Suzuki, Steve Mackay, John Zorn Cobra (John Zorn vezényletében), Christian Wolff, Barbez, Tres Tristes Tigres, Mark Stewart, Alfred Harth, Margareth Kammerer, Martin Brandlmeyer, Raz Mesinai, Massimo Ward, Helge Hinteregger, Charles Xavier Adolfo Luxúria Canibal.
Rendszeresen koncertezik Európában és az Egyesült Államokban, több kiadó is publikálta műveit. 2000-ben elnyerte a Musica Viva 2000 elektroakusztikus zeneszerzők első díját.
Jelenleg több főiskolán is tanít zeneszerzés szakon Portóban.

Lapteteje »


 

Henrique Fernandes – nagybőgő

1992-ben kezdte zenei tanulmányait az ARTAVE-nél nagybőgő szakon prof. Alexander Samardijev tanítványaként. 2005-ben szerezte meg a diplomát a portoi zeneművészeti főiskolán, prof. Florian Petzborn volt a mestere. A klasszikus zene világával párhuzamosan számos kísérleti zenei projektben közreműködött, többek között például: Mecanosphere, F.R.I.C.S, Lost Gorbachevs, Two white monsters around a round table, Open Gate 5, Stealing orchestra, Colectivo BLOB, Srosh, Space Ensemble, Soopa Collective. Az elmúlt évek során sok nívós zenésszel és művésszel közreműködött különböző területeken: John Zorn, Damo Suzuki, Mark Stuart, Dan Kaufman, Christian Wolff, Carlos Zingaro. Jelenleg egy nem szokványos hangszerekkel és tárgyakkal játszó kortárs zenei együttes megalapításán dolgozik. Gyakran vezet workshopokat is zenei kreativitás területén.

Lapteteje »


João Filipe – dobok, ütőhangszerek

Portugál dobos, ütőhangszeres Portóból. Több műfajon belül is aktív zenei résztvevő a szabad improvizációtól kezdve a jazzen és industrialon keresztül a punkig és a rockig.

felipe_610

A következő projektekben/zenészekkel közreműködött: Sektor 304, Two White Monsters Around a Round Table, F.R.I.C.S., HHY & the Macumbas, Mental Liberation Ensemble, Open Gate 5, Radial Chao Opera, Unzen Pilot, Stealing Orchestra,
Paradox Circle, Eskizofrénicos, Ghosts of Port Royal, Frágil & the alcoholic friends, Damo Suzuki, Bernhard Fleischamnn,
Burkhard Stangl, Steve Mackay, Rafael Toral, Carlos Zíngaro, Arthur Doyle, Mécanosphère, Stefano Giust, Patrzia Oliva, Pamelia Kurstin, Alfred 23 Harth, Vida Seca, Mark Stewart, Golden Fur, Horse Laughter, Sparagmos, Profan, Karnnos, Wolfskin.

Lapteteje »


Rovar17 feat. Dóra Attila & Salomé Nina Sisa

Rovar17 (élő elektronika) – Salome Szentpaly-Juhász (ének) Dóra Attila (sípok)

Rovar Salome és Attila az elmúlt év nyarán kezdtek közösen zenélni a Kapolcsi Művészetek Völgyében, a Nemzetközi Művészeti Táborban (Jazzberény), a R33-ban és egyéb helyeken. Zeneterápiát, hanginstallációkat kombinálnak, minden zajt és hangot a tudat vezérel. A kezdetekben Bill Viola “The Passing” című filmjéhez hoztak létre különleges, sajátos zenei környezetet.

Lapteteje »


Llkrndsz / artical session
(ejtsd: lélekrendész)

2004 óta aktív szervező, kulturális munkás, megannyi rendezvény létrehozója és közreműködője. Zene iránti töretlen rajongása a 90-es évek közepén kezdődött a nagy e-zenei bummal, melynek eredményeként elkötelezett jungle és d’n’b hívő lett. Az Artical Session néven futó elektronikus zenei kezdeményezés – amely immár a 7. évét tapossa – alapítótagja, a klub több mint 100 fellépőt prezentált a hazai és a határon túli undergroundból. Néhány éve már nem csak szervezőként, hanem a pult mögött is találkozhatunk vele. Stílusa a törtritmus (d’n’b, jungle) határain mozog, kibővülve klasszikus és post-dubsteppel, illetve egyéb periférikus irányzatokkal is (experimental, elektronika, ambient-es és minimalista dolgok).

Lapteteje »


Dátum: 2012. január 21. (szo), 21:00
Helyszín: Nádasdy-vár, Pinceklub
Fellépnek: Triptych (P), Rovar17 feat. Dóra Attila & Salomé Nina Sisa, Llkrndsz
Belépődíj: 1000,- Ft

Lapteteje »


 

 

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára