Progresszív elektro-dobbaszus, mantra-jazz-metal az AZK és Artical közös klubéjén

Időpont: 2010. október 22. (pé), 21h •
Helyszín: Sárvár, Nádasdy-vár Pinceklub •

Belépő: 800,- Ft

buddha_fooldal

Az évad egyik legizgalmasabbnak ígérkező AZK+Artical estéjére számíthatunk október 22-én a Pinceklubban. A kísérleti, progresszív műfajok Don Quijotéje, a Trottelből ismert Rupaszov Tamás hozza Rupasoff nevű duóformációjában a Trottel múltjának elektro-dob-basszusra hangszerelt változatát, ami önmagában is páratlan experimentális élményt ígér. De nem lesznek egyedül, Baselből (Svájc) kíséri őket az Angry Buddha, akik performanszuk során a metált, a mantrák világát, a jazzt, a punkot fogják vegyíteni. Mivel hibridműfajokról van szó, keményen csapásvonalba helyezkedik az este az Artical Session számára is, amit llkrndsz fog majd képviselni a pult mögött.

llkrndsz (Artical Session, Sárvár)

A helyi elektronikus zenei történések prókátora. Alapítótagja és egyik elindítója az Artical Sesson nevű elektronikus zenei klubnak és rendezvénysorozatnak. Zenei látótere rendkívül széles, 2004. óta foglalkozik aktívan szelektorkodással. Nem utolsó sorban a Láthatatlan Sárváron a héten lezárult Elektro-töri ismeretterjesztő sorozat szerzője.

llkrndsz_610

Fontosabb fellépések – Artical Session, AZK, Local Up Fusion, Origami x (Ajka),Kobor party (Kőszeg), Electro@Monaco (Körmend), Egyetemi Klub (szombathely), Sörgödör (Celldömölk) …stb.

Őket hallgatja – Sok a kedvenc, kevés a hely de azért néhány: Source Direct, Paradox+Nucleus, Burial, Kode9, Palotai Zsolt, Tech Itch, Squarepusher, Bad Company (Digital Nation), Souljah, Limewax, Calibre, Amit, Rhythm&Sound aka Maurizio+Tikiman, Anorganik, Digital Mystikz, Autechre, Depeche Mode, The Doors, Rufige Kru, Universal Projekt, Marlow, Venetian Snares, Photek (Form&Function, Modus Operandi), Goldie, Breakage, Chris Inperspective, Carl Craig, Miles David, Lee Perry, Mad Professor, Portishead, Krush,…


Angry Buddha (Svájc, Basel)

Nem első alkalom, hogy Rupaszov Tomi meglepi Sárvárt valami nagyon kellemessel. Néhány éve neki köszönhettük a „Betiltva” kiállítássorozat sárvári fordulóját, ahol a német Embryo varázslatos kísérleti zenéje sokakban örökre nyomot hagyott. Ő szervezte Sárvárra a Pozvakowskit, és Todd G. Williams-t is, akikre szintén meleg szívvel emlékeznek azok, akik megnézték őket az AZK-ban. 22-én Svájcból hoz a Rupasoffal egy pajtáscsapatot, akiktől nagyon izgalmas performanszt várhatunk.

angry_610

Amikor megkértük Tamást, hogy néhány sorban mutassa be a svájciakat, a következőt írta róluk: „Hangos, nyers, brutális erő és ázsiai játékos meditatív, fájdalmas menetek, ezekkel a tulajdonságokkal, lehet leírni a komplex produkciot – performance-et nyujtó, baseli zenekart. vizuális show a Metal / Mantra / Jazz / Punk határán, hol zúzós, hol úszós no és illatos mint Tibetben vagy Nepálban.”


rupaszov_610 (Budapest)

A Rupasoff a kölyökkorunkat idéző, romantikus basszusokkal operál. Az idő repül! Már 20 éve, hogy az őrült magyar zenekar, a Trottel elkezdte Európa országútjait róni azzal a céllal, hogy – ahol csak koncerthelyszínre talál –, játsszon. 20 év telt el, a zene többször és sokat változott. Sokan nem szeretik ezt a folytonos változást, és csak a múlt romantikus melódiáit szeretnék hallani.

 

De a Trottel nem egy szellem a múltból! Élő dolog, saját jelennel és a jövőjének ösvényt törő ideákkal. Ez az oka annak, hogy nincs a zenekarban visszafordulás, negédes nosztalgiázás, a múlt dalainak “exhumálása”. De Rupaszov Tomi persze nem akar túlságosan kegyetlen lenni a régi rajongókhoz. 2009 szeptemberétől koncertezik azzal a Rupasoff nevű duóformációval, amivel most Sárváron is játsszák majd a Trottel múltjának, “romantikus” dallamainak dob-basszus interpretációját, kicsit – ha lehet – még progresszívebben, új opuszokkal kiegészítve.

myspace: http://www.myspace.com/rupasoff

Tudjunk egymásról! Jelöld vissza a részvételed a Facebookon itt

2010_buddha_plak

 

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára