A sárga cilinder otthon maradt… – Csodás volt az AZK-Farsang

Vannak ragyogó dolgok az életben, amelyeket olykor elrontunk a túlgondolkodással és a túl sok hozzájuk kapcsolt szóval. Nem szeretnénk ebbe a hibába esni, így a kitűnően sikerült idei AZK-Farsang eseményeiről a “képes-pársoros” egyszerű módszerével adunk hangulati kóstolót.

Úgy kezdődött, hogy Müllerék otthon felejtették a sárga cilindert, de ez nem szegte kedvüket. A Pinceklub falai ekkor még javában visszhangozták a hangbeállások utolsó akkordjait, a közönség pedig szépen, egyenletes ütemben gyarapodott.

Hegéék Secret Valley-je vagy tizenöt év után szólalt meg újra az AZK-ban, ismét bizonyítva a zene fantasztikus hangulati konzerváló képességét. Ezt a titkos völgyi konzervet felnyitva Hege piros pulcsija feketére váltott, hollószínű haja is ismét a derekát verdeste.

Néhány dolog nem változik: a Secret Valley ma is csodás, szédítő bolyongás a sötétben, mégha mostanra kapott is egy apukás könnyedséget a tagok kisugárzásának rétegében. Klasszikus saját dalok, Nyugalom, átiratok, Hajnali ének, iróniával tálalt mozgalmi dalok és Radiohead-Creep.

Cilindertelenül, de hatalmas, tapintható szeretettel volt jelen a színpadon a Felevad trió, avagy a Három Péter: Müller, Kirschner, Magyar. A felállás különlegességét, valódi intimitását, az érzékelte igazán, aki volt már korábban Sziámi koncerten is (Sárváron kétszer is játszottak). A trió időtlen esszenciáját inhalálhattuk be: korszakok, dalok, versek étere bolyongott a Pinceklub terében.

A zenekar rajongói számára olyan volt ez a koncert, mint egy éjjelbe nyúló beszélgetés, amikor már olyan közel érnek össze a lelkek, hogy nincs is szükség befejezni a mondatokat… félszavak, jelzések, ki- és összekacsintások. Itt jegyezzük meg, hogy a “Három Péterekkel” a buli másnapjának reggelén tartalmas és értékes kávé melletti beszélgetést rögzítettünk mozgóképen, amelyben sokmindent érintettünk: mondanivalót, az értékek közegét, az új … And Friends zenekar életre hívásának történetét, zenekari mágiát és egyéb reggeli gondolatokat.

A Re-Akció másodszor állt az AZK színpadán. Ezúttal jelmezben és sodró magabiztossággal hozták el azt, ami az övék: smoke and beat. Jóízléssel hangszerelt saját dalaik legalább annyira működnek, mint az átiratok, sőt, talán mégizgalmasabbak!

Kétszer is kellett ráadást nyomniuk, és még így is nehezen engedte el őket a csodásan sokszínű jelmezes, jelmeztelen, magyar, külföldi és korosztályát tekintve is a legváltozatosabb összetételű közönség.

Úgy kezdődött, hogy a cilinder otthon maradt. És úgy végződött, hogy szinte minden más a helyén volt. Ott és akkor: csodás zenék, csodás lelkek, kitűnő klubéj kerekedett… a sok jóból jó sokat! Ilyet még, ne egyet!

Az estéről a Vaskarikán »

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára