Zsinór(m)érték a címe a Sárvári Fotóklub bemutatkozó tárlatának

Közel harminc év szünet után április 19-én újjá alakult a Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtárban a Sárvári Fotóklub.

A vár eldugott szegleteiben még megtalálhatóak az egykor Sári György által vezetett szakkör laborfelszerelésének a darabjai. A művelődési központ égisze alatt már működött fotóklub, ám a technika változása pontot tett a filmes időszak végére.

A város fotóséletét szervező mai alkotó közösség igényét a Sárváron pár éve elindított fotópályázat mutatta meg. A digitális képalkotás is előhozta a fotográfiai ismeretek oktatásának-elsajátításának szükségszerűségét.

A klub alapításának hírére több mint húsz sárvári és környékbeli fotós jelzett vissza. Az első összejövetelen kilenc fő vett részt, amelyen a klub elnökének Benkő Sándort, a Vas Népe fotórovatának vezetőjét választották. A csatlakozás folyamatos, minden korosztályt várnak, a klub legidősebb tagja egyébként 79 éves.

A tudás- és tapasztalatcsere mellett a város fotósmúltjának ápolása, Sárvár társadalmi eseményeinek dokumentálása, a természeti és épített környezet megörökítése is a célok között szerepel. Egyelőre havonta egy adott időpontban találkozik a közösség, ahol képértékeléseket és kiselőadásokat tartanak. Más időpontokban a csapat fotós látogatásokat-kirándulásokat szeretne tenni a város különböző helyszínein.

A Sárvári Fotóklub első bemutatkozása a Sárvári Majális és a Civil Szervezetek Napján lesz május elsején, amikor Zsinór(m)érték címmel alkalmi tárlattal vesznek részt programban. A fotóklub második összejövetele pedig május 17-én lesz a Nádasdy-várban.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára