A lehetőségek napja volt – Fiataloktól fiataloknak

Elsősorban a fiatalok számára kínáltak tartalmas kulturális programokat szombaton délután a Nádasdy-várban a Lehetőségek napja elnevezésű rendezvény ifjú szervezői.

Két apropója is volt a szombat délutáni rendezvénynek: a Simon Jakab stábja által koordinált – Ashoka – Everyone A Changemaker program nyertes projektjként megrendezett – Lehetőségek napja ugyanis szerencsésen „összetalálkozott” a megújult Láthatatlan Sárvár webmagazin bemutatásával.

Mi is az Ashoka?

Az Ashoka arra törekszik, hogy az egész világra kiterjedő, versenyképes lakossági vállalkozói szektort alakítson ki. Ez lehetővé teszi, hogy a társadalmi vállalkozók bevonják a lakosságot és segítsenek nekik újítókként gondolkodni, illetve cselekedni. Az Ashoka egy olyan világot képzel el, melyben mindenki képes változást hozni: Everyone A Changemaker™. Ez a világ gyorsan és hatékonyan talál választ a társadalmi kihívásokra, itt mindenki szabad és magabiztos, illetve megvan a társadalmi támogatottság ahhoz, hogy bármilyen szociális problémára megoldást  kezdeményezzen és véghez is vigye azt.

Forrás: http://hungary.ashoka.org/ 

A rendezvény a házasságkötő teremben sajtótájékoztatóval kezdődött, ahol Rákos Blanka és Benkő Gábor prezentációját hallgatva többek között Kondora István polgármester is elégedetten nyugtázta, hogy a Láthatatlan Sárvár önkéntes fiatalokból álló, lelkes stábja nagyon sokat tesz azért, hogy a város rendezvényeit láthatóvá tegye. Így például a megújult Láthatatlan Sárvárról a Nemzetközi Folklórnapok oldalára is „átugorhat” a netező, a nagy múlttal bíró rendezvény történetén kívül fotókat, videókat is talál az  oldalon.

Urban Dance West

A prezentációt követően megkezdődött az összművészeti kavalkád: a Pinceklubban a táplánszentkereszti Vas-Film 8 versenyfilmjeit vetítették, a várudvar hűvösében pedig kézműves standok várták a fiatalokat. A vár aulájában az Urban Dance West tartott táncbemutatókat és workshopokat, a várbástyában és a Folyosó Galérián pedig fotó- és képzőművészeti kiállításokat tekinthettek meg az érdeklődők. A zene, a zenélés iránt érdeklődő fiatalok akár gitáros workshopra is benevezhettek.

Stone Age Never Ends

A Nádasdy-vár udvarán felállított színpadokon késő délután kezdődtek a koncertek: az Obszidián, a Stone Age Never Ends és az Atakám zenéjét hallgathatták meg az érdeklődők, akik szombaton délután valóban válogathattak a kulturális csemegék, lehetőségek között.

A Láthatatlan Sárvár fotógalériáját Cooper készítette:
 

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára