A Zsírzárlat Fogyókúra Kollektíva a sárvári Oxygén Fitness és a sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő fogyásmenedzsment programja éhezés és kudarcélmények nélkül. A program három hónapos turnusokra épül, a második turnus 2014. április 16-án indul útjára.

IMG_4775

3 hónapon át szakszerű segítséget adva szeretnénk megmutatni az életmód-változtatás színes és változatos oldalait, amelyet a résztvevő a kurzus után önállóan, kívül- belül megerősödve képes lesz mindennapi rutinként folytatni.

A sikeres fogyáshoz és életmódváltáshoz kitaposott utat kínálunk:

A 2012-ben indult Zsírzárlat projekt kitalálója, a Láthatatlan Sárvár online magazin egykori fogyókúrázója, Benkő Gábor (twickkk) lendületadó és tapasztalat-közvetítő szerepet vállalt a Fogyókúra Kollektívában. Személyes példamutatásával, tapasztalataival segíti , mentorálja majd a résztvevőket. A két helyszín szakmai vezetői, Zarowny Krisztina (Oxygén Fitness) és Kiss Julianna (Sárvárfürdő Fitness) 2003 és 2005 között együtt vezették az országos Fat Free Fogyókúra Klub sárvári kurzusait. Egykori tapasztalataikat és az új trendeket beépítve, egymást inspirálva és a két fitness stúdiót összefogva segítenek majd átugorni saját árnyékunkat, megszabadulni egyre aggasztóbb túlsúlyunktól, gátlásainktól és a fitness klubokkal szembeni előítéleteinkről.

A 3 hónapos program alappillérei:

I. Állapotfelmérés, nyomonkövetés, dokumentálás

A kurzus a kiinduló helyzet felmérésével kezdődik. Az állapotfelmérés áll egy egészségügyi kérdőívből (amelyben rákérdezünk az elhízáshoz társuló legfontosabb betegségekre, az eddigi életmódra) és egy testösszetétel vizsgálatból és annak elemzéséből (testsúly, magasság, derék-, csípő- és egyéb körfogatok, vérnyomás, pulzus). A felmérés szembesítés önmagunkkal, segít a reális célok kitűzésében. A felmérést hat hetente megismételjük, ahol a megváltozott adatok további erőt, kitartást adhatnak a hosszútávú fogyáshoz. Mind a felmérések, mind az edzések adatait (edzésnaplóban) rögzítjük, segítve ezzel az objektív nyomonkövetést.

meres

II. Étrendi tanácsadás

A sikeres fogyás tekintetében a mozgáson kívül talán a legfontosabb az tudatos és hosszútávon tartható helyes táplálkozás. Jó hír, hogy a Zsírzárlat étrendi tanácsadójának sikerült megnyernünk az ország egyik legsikeresebb fogyókúra szakértőjét, Héder Éva dietetikust. Az ő lebilincselő előadásával indul minden 3 hónapos kurzus. Az útravaló étrendi tanácsok mellé minden résztvevőnek kiszámítjuk az átlagos napi kalóriaszükségletét, és egy 30napos mintaétrendet adunk. (Évától további extra szolgáltatások is igényelhetők, mint táplálkozási napló elemzése, egyénre szabott étrend, …stb.)

paprika_610

III. Testedzés

A program fő súlypontját a rendszeres testmozgás jelenti. A két helyszín egyéni sajátosságaira építve az eddig létező legszínesebb szárazföldi és vízi mozgásprogramból választhatnak a résztvevők. (A választható edzéstípusok felsorolását lásd helyszínek szerint lebontva a Helyszínek menüpont alatt.) Egyénileg vagy csoportos órákhoz csatlakozva lehet jönni edzeni, a résztvevő egyéni időbeosztásának megfelelően (Csoportos óráknál lásd az órarendeket a „helyszínek” menüpont alatt). A Fogyókúra Kollektíva résztvevőinek személyre szabott edzői segítséget adunk, igény esetén pulzusmérő órát kölcsönzünk számukra, edzésadataikat edzésnaplóban rögzítjük. Az edzések heti 4 alkalommal vehetők igénybe (helyszínenként 2-2 alkalom/ hét), ez a három hónap alatt összesen 48 óra mozgás élményével ajándékozza meg a kitartó résztvevőket :). Minden edzéslátogatást egy pecséttel dokumentálunk a résztvevő Zsírzárlat Útlevelében. Bizonyos számú pecsét után már nem csak a leadott kilókban lesz mérhető a siker, hanem jutalomszolgáltatásokkal is kedveskedünk a megfelelő számú pecsétet gyűjtött részvevőknek. (Részletesen lásd: „Jelentkezés” menüpontban)

IV. Közösségi támogatás

Az ember közösségi lény. A sorsközösség tudatában képesek vagyunk felülmúlni saját képességeinket is. A többi részt vevő hasonló problémái, akaratereje, a tapasztalatok egymással történő megosztása inspiráló plussz erőt adhat. A sorsközösség szellemében havonta 1 alkalommal kötetlen találkozást, Zsírzárlat Fórumot szervezünk a résztvevőknek.

Az első, 2012-es Zsírzárlat részvtvevőinek élményeit összegző könyvkiadványt egyébként innen lehet (és érdemes) letölteni, telis-tele van értékes tapasztalatokkal: Zsírzárlat – Egy életmódváltás krónikája » 

Vélemény, hozzászólás?