Versenypályává alakul a belváros – Fut a Sárvár, gurul a Sárvár

Idén is futhatunk, gurulhatunk a belváros utcáin! A Fut a Sárvár, gurul a Sárvár részletes, a mostoha időjárás miatt módosított versenykiírása következik:

Részletes versenykiírás

A szervezők közleménye:

Tisztelt Nevezők! Tisztelt Támogatóink!

Sajnos a mai nap délutánján egy fájó, de felelősségteljes döntést kellett hoznunk! Mint előző hírünkben a honlapunkon, a facebook oldalunkon és a nevezett versenyzőknek kiküldött e-mailben jeleztük, ma délután egyeztető megbeszélést tartottunk. A katasztrófavédelem legfrissebb előrejelzését, a Rendőrség, és Sárvár Város Jegyzőjének véleményét is kikérve az a döntés született, hogy a kialakult időjárási körülményekre való tekintettel a versenyt egy más időpontban rendezzük. Az időjárás előrejelzés szerint térségünkben a holnapi napon fog tetőzni az erőteljes viharos szél, de sajnos még szombaton is 60-80 km/h szélre számíthatunk. Így a verseny biztonságos megrendezését nem tudjuk garantálni: A verseny útvonala keresztülhalad a sárvári várparkon, ahol nagy méretű platán fák találhatóak. A szélben a fákról leszakadó ágak balesetveszélyt jelentenek, sőt a felázott, puha talajon a fák kidőlésének veszélye is fenn áll. A szombatra jelzett további viharok a „görkorcsolya pálya” útvonalára is ágakat leveleket sodornak, amely a görkorcsolya versenyszámban balesetveszélyes akadályokat képez, csakúgy, mint az esőtől csúszós aszfalt. A szél erőssége mindezek mellett a kisebb súlyú gyermekekre nézve is veszélyt jelent, fellökheti, elsodorhatja őket. Kérjük szíves megértésüket, ahol elsősorban az Önök mint versenyzők, szurkolók testi épségét tartottuk szem előtt. A verseny nem marad el, várható új időpont 2014. 06. 01. – Gyermeknap – ! A rajt tervezett időpontja: Délelőtt 10 óra 30 perc!

Haraszti Zsolt – Tinódi DSE elnök

A verseny célja

• az egészséges életmód megszerettetése, minél több embert legalább ezen alkalommal mozgásra csábítani, ezáltal megszerettetni a rendszeres testmozgást
• megismerni az utcai futó és görkorcsolya versenyek hangulatát, a közös sportolás örömét
• segíteni a családok, barátok együtt sportolását, megismerni a sportszerű versenyzés örömét

A verseny helyszíne

Versenyközpont a Sárvári Tinódi Gimnázium Sportcsarnoka. A verseny a versenyközpontból történő rajt után áthalad Sárvár belvárosán Ady u. – Batthyány u. – Árpád u. – Nádasdy u, majd a Várparkon, és a Kossuth téren keresztül visszaér a versenyközpontba. Egy kör távja 2500 m. A különböző kategóriák a távot többször teljesítik. A görkorcsolyával versenyzők a városházánál nem kanyarodnak be a Várparkba, hanem visszatérnek a versenyközponthoz.

futa_610

A verseny időpontja

Először a görkorcsolyás versenyzők indulnak utána a futók tömegrajttal! A versenykategóriában (10 km) indulók a mezőny elejére helyezkedjenek. A versenyrendezőség fenntartja magának a jogot, hogy nagy létszámú nevezés esetén a versenyszámokat megbontja, és a görkorcsolyázókat, futókat egymás után 20 perc eltéréssel indítja.

Általános információk

A verseny forgalom elől lezárt területen zajlik. A kereszteződésekben a versenyzőket forgalom irányítók segítik. A futópálya borítása aszfalt, a Várpark területén kavicsozott földút. Frissítés a versenyközpontnál található fordítóban. A görkorcsolyás versenyszámban fejvédő (sisak) használata ajánlott.

A Fut a SÁRVÁR versenyszámai

Gyermek és Családi futás (nem verseny)

1 kör futás a kijelölt városi futópályán – 2500m! Ajánljuk gyermekeknek, gyermekével együtt futó családoknak. Nem verseny kategória, hanem teljesítmény kategória. Minden célba érkezőnek a verseny teljesítéséről emléklapot adunk. A versenyzők a verseny előtt azonosító színes karszalagot kapnak, amelyet a verseny alatt viselniük kell. Fuss, sportolj együtt gyermekeddel, hozzad el a szüleidet teljesítsétek együtt a távot!

5 km futópróba (nem verseny)

5000 m utcai futópróba 2 kör futás a kijelölt városi futópályán – 2 x 2500 m! Ajánljuk középiskolásoknak, bátor felső tagozatosoknak, kevésbé edzett vagy kevésbé bátor felnőtteknek. Nem verseny kategória, hanem teljesítmény kategória. Minden célba érkezőnek a verseny teljesítéséről emléklapot adunk. A versenyzők a verseny előtt azonosító színes karszalagot kapnak, amelyet a verseny alatt viselniük kell. Ha eddig egyedül futottál gyere, teljesítsük közösen jó hangulatban a távot, ha eddig nem próbáltad ki magad együtt biztosan sikerül!

10 km utcai futóverseny

4 körös futóverseny a kijelölt városi futópályán – 4 x 2500 m! A versenyzők a verseny előtt kötelesek felvenni rajtszámukat, amelyet a verseny alatt végig, a ruházaton kívül, elöl viselniük kell! Minden célba érkezőnek a verseny teljesítéséről emléklapot adunk. Ezenkívül versenyzőket abszolút kategóriában (külön női és külön férfi) és korcsoportonként (külön női és külön férfi) az első 3 helyezettet éremmel jutalmazzuk.

Kategóriák:

18 év alatti (1995 január 1. után születettek.)
18 – 24 év között ( 1990–1994 között születettek )
25 – 34 év között ( 1980–1989 között születettek )
35 – 44 év között ( 1970–1979 között születettek )
45 – 54 év között ( 1960–1969 között születettek )
55 – 64 év között ( 1950–1959 között születettek )
65 év felett (1949 és előtte születettek)

Gurul a SÁRVÁR

A verseny távja görkorcsolyával vagy gördeszkával teljesíthető, más kétkerekű eszközzel (roller, kerékpár …stb.) nem.

3 km görkorcsolya próba (nem verseny)

3000 m utcai görkorcsolyázás – A nagy közös „görizés”! 3 kör görkorcsolyázás a kijelölt városi pályán – 3 x 1000 m! Ajánljuk minden görkorcsolyázást és gördeszkázást szerető sportbarátnak. A pálya egyes részein fekvőrendőr található, kérjük, erre különösen figyeljenek a versenyzők.

További információ, online nevezés a STG honlapján, itt »

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára