Változatos megyéink az Európai Unióban

Művészeti pályázat a megyék közti együttműködés jegyében, a Kormányablak népszerűsítése céljából egy, az ország összes megyéjét összefogó pályázaton keresztül.

palyazat

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium felügyelete alá tartozó Hungarofest Nonprofit Kft. a megyei és fővárosi kormányhivatalokkali közösen, a megyék közti együttműködés jegyében, a Kormányablakok népszerűsítése céljából művészeti pályázatot hirdet annak érdekében, hogy fiatal magyar művészeink, ifjú magyar tehetségeink és kreatív elméink bemutatkozhassanak és bekerülhessenek a köztudatba, ezzel is szemléltetve országunk kulturális életének sokszínűségét egy, az ország összes megyéjét összefogó kezdeményezésen keresztül.

Minden olyan kulturális, művészeti alkotással lehet pályázni, amely egy művészeti ágat képvisel, vagy akár a művészeti ágak közötti választóvonalak elmosódását szemlélteti, legyen szó képzımővészetről, iparművészetről, irodalmi művek bemutatásáról, népművészetről, mindezek vizuális megjelenítéséről. Olyan műalkotással lehet pályázni, amely üzenetében, tartalmában és megjelenésében a Kormányablakokhoz köthetı, amely díjazás esetén a Kormányablakban vagy Kormányhivatalban is állandó elhelyezést nyerhet.

Az illetékes kormányhivatal a Hungarofest-tel közösen megyénként, a húsz pályázati helyszín mindegyikén eredményt hirdet. Az 1. díj bruttó 750.000 Ft megyénként, a 2. díj bruttó 500.000 Ft megyénként, a 3. díj bruttó 250.000 Ft megyénként.

A díjazott művészeti alkotások a pályamű sajátosságait figyelembe véve kiállításra, bemutatásra kerülnek az adott megyei (fővárosi) kormányhivatal kormányablakában vagy szükség esetén azok közvetlen környezetében.

A további, arra érdemesnek ítélt művekből a zsűri döntésének megfelelően megyénként művészeti kiállítás nyílhat.

A pályázatok beérkezési határideje 2011. szeptember 15.

Bővebb információ: www.valtozatosmegyeink.kormany.hu

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára