Újra forog a film – AZK-Klubmozi (Sárvári Hírlap)

November 9-én ismét forgott a film a sárvári klubmoziban. Jó kétéves kihagyás után novemberben újraindult az a szépreményű kezdeményezés, melyet még 2005 tavaszán kezdett el egy helyi fiatalokból álló társaság.

2004 decemberében bezárt a művelődési központ által működtetett sárvári filmszínház. Helyén a Szó átvitt értelmében hatalmas űr keletkezett. Igaz, az utolsó időszakban már csak kevesen voltak kíváncsiak a vetítésekre, egy idő után mégis sokaknak hiányoztak a közös film élmények, a nagy méretű vászon és az elsötétülő vetítőterem. A fiatalokból álló Sárvárért Ifjúsági Egyesület ekkor gondolt egy nagyot, és a művház egyik klubtermében művészfilmeket kezdett vetíteni. A kezdeményezés sajnos a kezdeti lelkesedést követő folyamatosan csökkenő érdeklődés és egyéb problémák miatt néhány hónapot követően e1halt.

Ez év októberében aztán Újra elindult valami. A művelődési központ munkatársai internetes oldalukon kezdeményeztek egy szavazást, melynek fő kérdése a klubmozi ötletének esetleges újragondolása volt. A kéthetes akció eredménye igazolta a várakozásokat. A hatvan- egynéhány szavazó 90%-a szerint ugyanis szükség van mozira a városban. A „felhatalmazás” birtokában aztán a központ munkatársai az egyik szokásos szerdai teadélután alkalmával megvitatták a témát Wittinger Oszkárral, a mozi utolsó működtetőjével, aki vidéken a mai napig tart vetítéseket. Kiderült, hogy nincsenek gyakorlati akadályai sárvári mozi újraindításának sem. Wittinger Úr segítségével a közel településekről be lehet szerezni olyan filmeket, melyek igazi értéket képviselnek, mégis nagy érdeklődésre tarthatnak számot.

Az első vetítésre november 9-én kerül sor, mikor is a roma esthez kötődően a 2006-ban készült TranSylvania című filmet tekintheti meg a közönség. Decemberben még két moziest lesz, ha pedig vetítésenként 50-60 érdeklődő összejön, akkor három kísérleti előadást követően 2008-ban tovább pereghet a film a Nádasdy-vár pinceklubjában – tudtuk meg Benkő Gábortól, a Kossuth Lajos Művelődési Központ munkatársától.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára