Újévi hangverseny köszöntötte 2014-et – 40 éves hagyományt követve

1974-ben, pontosan 40 évvel ezelőtt köszöntötte először a Sárvári Fúvószenekar az újévet. Pernecker János és az akkor formálódó együttes kezdeményezéséből végül hagyomány született, ma már elmaradhatatlan az esztendőköszöntő hangverseny január első hétvégéjén.

Idén, 2014-ben hagyományosan teltház, a Tinódi Gimnázium csordultig telt sportcsarnokának közönsége előtt játszott a Koncertfúvószenekar. Ezévben a repertoárba sajnos egy búcsúdarabot is bele kellett illeszteni: a tavaly elhunyt Pernecker János, a zenekar és a zeneiskola alapítójának emlékére csendült fel az Air for band…

A szervezők számítottak a teltházra, és fel is készültek rá: profi világítás- és hangtechnika, ezeken felül három kivetítő is hozzátettek az élményhez. A változatos műsorban helyet kaptak vendégszereplők is: Szabó Tibor, a Weöres Sándor Színház művésze Leonard Cohen sok feldolgozást megélt Hallelujah-ját énekelte a nagyzenekar kíséretében, majd színpadra léptek a Ma’mint’Ti Színjátszó Csoport tagjai is a Nyomorultak musicaladaptációjának betétdalával.

A hangverseny második felében tartotta újévi köszöntőjét Kondora István polgármester is, az est végén pedig szűnni nem akaró vastaps csikarta ki a ráadást a rezesektől. A búcsú végül – természetesen – Strauss Radetzky-marsa volt. Az újévi hangverseny zenei összeállításáról bővebben a Vaskarika.hu-n olvashat (galéria és videó kíséretében), mi itt a Láthatatlan Sárváron Auer Gábor fotógalériáját ajánljuk figyelmükbe. És bár már mondtuk, mégis ide kívánkozik: boldog 2014-et!

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára