Sárvári Majális a Civil Szervezetekkel – 2012

plak_2012_majus1

07:00
Zenés ébresztő a Koncertfúvószenekarral

14:00–19:00
Légvár és játszóház a várudvaron

14:00
Mesebolt Bábszínház: A vitéz szabólegény

„Három szabó legények, mek-mek-mek…” csúfolják a szegény szabólegényt, akinek legnagyobb hőstette, hogy hét legyet ütött agyon egy csapásra. Fösvény mestere műhelyében látástól vakulásig dolgozik, mikor egy napon koldusasszony kopog az ajtajukon. A gazda elkergetné, de a jószívű szabócska megosztja vele kevéske elemózsiáját. Hálából megjósolja a jövőjét: ha legyőz három akadályt, minden vágya teljesülni fog. És a szabócska elindul, hogy megtalálja a szerencséjét és elnyerje a királylány kezét. Vajon az ész vagy erő győz a próbatételek során? Vidám és izgalmas kalandok várnak a nézőkre, akik végig kísérik a vitéz szabólegényt megpróbáltatásai útján.

15:00
Sárvár város Mazsorettcsoportjai

16:30–
a Sárvári Környezetvédő és Természetbarát Egyesület, majd a Sárvári Állatvédő és Kutyás Sport Egyesület beutatói

kutyasok

18:00
A Sixters (Horváth Meggie, Peltzer Géza, Rácz Roland, Tomena Ákos, Pontyos Gábor) koncertje

PG_large

A Sixters (Horváth Meggie, Peltzer Géza, Rácz Roland, Tomena Ákos, Pontyos Gábor) két éve alakult, saját számokkal és blues-örökzöldekkel lépnek színpadra.

19:00
A Balogh-trió autentikus cigányfolklór koncertje

Speed Star 1.1429414  00

A trió alkalmi s egyben hiánypótló formáció, mely főként az autentikus magyarországi cigány hagyományokat követve, azok ápolása céljából, különleges eseményekre áll össze. Repertoárjuk főleg hazai, eredeti cigány dalokból áll, de néhol a Balkán jellemző stílusjegyeit is hordozza. A tagok olyan formációkkal járták be a világot, mint a Ternipe, vagy a Romengo zenekar. Műsoruk által bepillantást nyerhetünk az ősi, energikus, pezsgő cigány zenei kultúrába, táncba.

21:00
a Colombre Band koncertje

colo_615

Colombre Band: „Mivel saját dalokkal-repertoárral koncertezünk, nehezebb a dolgunk, mintha népszerű feldolgozásokat játszanánk, de mindenért kárpótol minket, hogy látjuk a koncertjeinken a dalok mennyire tetszenek az embereknek. Nem kényszerülünk kompromisszumra, pont olyan zenét csinálunk, amit szívesen hallgatnánk is – és ez a lényeg.”

Jelen felállásuk: Váray László B. – ének-gitár, Csordás Veronika – ének, Deák Gábor – gitár, Kovács Gábor – dob, Panker Gergő – basszus

22:30
a Mighty Fishers rocksteady koncertje

mighty_615

A The Mighty Fishers egy „allstar” csapat, a tagok a Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO), Three Teadies és a Dubaku zenekarokból verbuválódtak össze. A zenekar tradicionális rocksteady, early reggae és lover’s rock zenét játszik, egyedüliként Magyarországon. Az autentikus hangzást a nyolc tagú banda hangszerelése garantálja: dob, basszus, gitárok, orgona, három főének, plusz három vokál. Első kislemezük („High Four”) 2011 őszén jelent meg CD formátumban, azóta elérhető online a Liquidator Music (ES) honlapján, SoundCloud-on és sok másik dallal együtt a zenekar YouTube cstornáján. A lemez egyik dala hamarosan megjelenik a német Mad Butcher Records Skannibal Party vol. 11 válogatáslemezén is.

http://soundcloud.com/mightyfishers/sets/high-four/
http://www.youtube.com/user/mightyfishers
http://www.madbutcher.de/RELEASES.114.0.html?&tx_iimmbrelease_pi1%5Blabel+_id%5D=6&tx_iimmbrelease_pi1%5BshowUid%5D=243
http://www.liquidatormusic.com/tienda/en/ska-actual-cd/6713-high-four.html

A zenekar hivatalos Facebbok oldala:
http://facebook.com/mightyfishers

A zenekar többek között megfordult már Pozsonyban (SK), Bécsben (A), Schwäbisch Gmünd-ben (DE) illetve Baden-ben (CH) is (olyan előadókkal mint Mr. T-Bone, Dave Hillyard vagy Larry McDonald). 2011 decemberében a Gödör Klubban megrendezett Reggae X-mas fellépői voltak, 2012 tavasszán pedig egy turné keretein belül Franiaországba és Ausztiába látogattunk el. A The Mighty Fishers sok más helyszín mellett meghívást kapott a horvátországi Skaville 2012-re, és a Rototom Sunspalsh 2012-re is, így részese lehet Európa legnagyobb reggae fesztiváljának. Ez az „allstar” banda, eredeti rocksteady stílusával és hangzásával felejthetetlen, egyedi színfoltja klubkoncerteknek és fesztiválprogramoknak egyaránt.

A BELÉPÉS A MAJÁLIS RENDEZVÉNYEIRE INGYENES!

Szervezi a Sárvári Környezetvédő és Természetbarát Egyesület és a Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára