Tetkófesztivál koncertekkel Szombathelyen – interjú a szervezőkkel

Október 20-21-én rendezik meg az I. Queen Of The West Tattoo Fesztivált. Németh Ildikó főszervezővel és Nagy Zoltán tetoválóművésszel (Bloodline szalon, Szombathely) beszélgettünk

Miért pont erre a hétvégére esett a választásotok?

Németh Ildikó: Nagyon szerencsés, hogy október 20-21. idén pont egy négynapos hosszú hétvégére esik, így mindenkinek lesz ideje kipihenni magát, illetve a távolabbról érkezőknek is jó hír, hogy mivel másnap nincs munkanap, a koncertek végét is meg tudják várni. A hétfő így a regenerálódás napja lehet.

Valóban feltűnt, hogy a koncertek az esti órákban kezdődnek. Érdemes lesz egész napra kilátogatni?

Természetesen! Szombathelyen, de még a vonzáskörzetében sem volt eddig hasonló rendezvény.A program igen színes, és egész napos folyamatos pörgésre számítunk, óriási forgataggal. A 10 órás kapunyitást követően a közel 30 felállított standon az ország minden szegletéből érkező tetoválóművészek kezdik meg a munkát. A kilátogató vendégeknek lehetőségük lesz a helyszínen tetováltatni, vagy akár csak végignézni, hogy egy valóban nagy felületre szánt minta elkészítése hogy történik a gyakorlatban.

 

Ha már a tetoválásoknál tartunk: mire lehet számítani szakmai oldalról?

Nagy Zoltán: Ildikó jól mondta, nagyon sok művész érkezik Szombathelytől Szegedig, és persze látogatókat is várunk minden irányból. A határ közelsége miatt remélhetőleg az osztrák oldalról is érkeznek majd érdeklődők. Ami a szakmai oldalt illeti: nagyon sok olyan tetoválót látunk vendégül ezen a hétvégén, akik korábban nemzetközi színtéren is bizonyították alkalmasságukat. Páran közülük, akiknek a neve nem ismeretlen a szakma iránt érdeklődőknek: James Celtic (Moon Tattoo), Sárközi Zsolt (Dark Art Tattoo), Oravecz Szabolcs, és még sorolhatnám. Zsolt és Szabi például szakmai szemináriumot tart, ami azért különleges, mivel az előadás látogatása plusz költségbe nem kerül, és ez egyedülálló, hiszen a külföldi expókon ezért bizony belépőt szednek! Ami még fontos, hogy zsűri bírálja el a tetoválók munkáit, és különböző kategóriákban díjakat osztanak ki az előkelő helyezést elérők között.

Ez valóban nagyon jól hangzik. Ha a látogatók megismerik valamennyire a szakmai oldalt, talán megérthetik, hogyan lehetséges ilyen szép minták könnyed elkészítése.

Ahhoz ez azért sajnos nem lesz elég, de a fesztiválon testközelből figyelemmel lehet majd kísérni több tetováló munkastílusát, munkamenetét, színkezelését. Ha valamelyik művész munkája megtetszik a látogatónak, lehetősége van a szimpátiáját szavazattal kifejezni, és „a nap legjobbja” kategóriában a végleges döntésbe beleszólni. Így a zsűri szubjektív véleménye mellett a látogatói szavazatok is befolyásolják majd a sorrendet, illetve a díjazottak személyét. Ezzel interaktív lesz a verseny, ráadásul a szavazók közt egy 15 ezer Ft-ot érő tetoválást sorsolunk majd ki.

Közben a többi helyszínen folyamatosan zajlanak majd a programok?

Németh Ildikó: Igen, két-három konkrét helyszínnel dolgozunk. A koncertteremben később kezdődnek majd a fellépések, de a nagyteremben, ahol a művészek dolgoznak, a gépek zümmögése mellett folyamatos lesz a program. Lesz többek közt MMA harcművész bemutató, Zagyvai Gábor piercing performance, akrobatikus rúdtánc bemutató; a parkolóban amerikai autókat lehet majd megtekinteni. Lehetőség lesz gazdátlan állatok befogadására, illetve az ezzel foglalkozó szervezet működésének részletesebb megismerésére. A látogatókon található tetoválásokat is versenyeztetjük, ezeket mindkét nap 2-2 kategóriában lehet megmérettetni, és ez még nem minden.

Nagyon színesnek ígérkezik a programkínálat. Lehet tudni valamit a díjakról, nyereményekről?

Nagy Zoltán: Nos minden kategóriában három helyezettet díjazunk, akik emléklapot kapnak. Akik pedig rossz minőségű tetoválást hordanak a testükön, azt is benevezhetik a fesztivál legrosszabb tetoválása versenybe.

 

Ez valami vicc ugye?

Nem, tényleg nem az, és még csak nem is olyasvalami, ami miatt esetleg szégyenkezni kellene, mivel a nyertes egy komplett letakarást nyer, ami magában foglalja a lézerkezelést is. Ennek teljes költségét magunkra vállaljuk, ami azért nem kis összeg. Így azért már megéri felvállalni nem?

Úgy látjuk, minden látogatóra gondoltok. Hallhatnánk pár szót a fellépő zenekarokról?

Németh Ildikó: Csak felsorolnám őket: Turbo, Junkies, Rómeó Vérzik, Csabigél, Suicide Rockers, és Leander koncertek lesznek, mindezek után pedig afterparty kifulladásig Dj Mad-del.

Köszönjük az információkat, zárásképpen mit fűznétek még hozzá az elmondottakhoz?

Felhívjuk minden érdeklődő figyelmét, hogy mindig panaszkodik a város, hogy kevés az igazán jó rendezvény. Namármost: hogy a kezdeményezői kedv ne vesszen kárba, kérünk mindenkit, hogy ne maradjon otthon – utána már késő megbánni! Végül egy régi idézetet tennénk még hozzá:

TEDD SZEBBÉ MAGYARORSZÁGOT – TETOVÁLTASS !

 A fesztivál részletes programja:
 Queen of the West – tetováló fesztivál első ízben Szombathelyen

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára