Teremtsünk közösen hagyományt! – A Nádasdy Történelmi Fesztivál sajtóközleménye

A Nádasdy Történelmi Fesztivál szervezői munkálatai gőzerővel folynak: a fő fellépők visszaigazolták és fellépéseik közé illesztették a Fesztivál időpontját, a 2010. július 16-17-18-ai hétvégét.

img54

Az idei fellépők között megtaláljuk a tavaly hatalmas közönségsikert kivívó Hollóének Hungaricát, Kátai Zoltánt és Róka Szabolcsot, a hazai alapokon nyugvó világzenét játszó Vágtázó Csodaszarvast, de például Berecz András mesemondót és Szőke Andrást is.
A török kor hangulatát, a balkánt és a közel-kelet egy szeletét varázsolja elénk vasárnap a Makám és az Arasinda.

A közelmúltban rangos kitüntetéssel díjazott Soltis Lajos Színház Csongor és Tünde című előadását hozza el nekünk, míg a Lenvirág, a Regős Együttes, a Konkoly, a Kanona Band és Hindi Fatima a helyi értékeket képviseli.
Fellép a Mentés Másként és a Colombre Band is, valamint számos vásári csepűrágó és igric.

vcssz

Idén is lesz természetesen ostromjáték, hagyományőrző korabeli tábor, étel-ital, ser és pecsenye. A vitézi tábor folyamatosan várja az érdeklődőket, a múlt szerelmesei megízlelhetik a török hódoltság és a Magyar királyság mindennapjait. A korabeli csapatok a közönség bevonásával bemutatják a devsirme rettegett intézményét és a vásárütést.

 

Kibővül a kézműves-vásár és a Mecénások Faluja, de kísérő rendezvényekben sem lesz hiány: Fesztiválunkkal egyidőben zajlik a „Vivát Huszár” huszártorna látványos minősítő versenye – a közel száz lovas huszár és honvéd gyalogos részvétele látványos szórakozást ígér.

A hastánc kedvelőit a „I. Kelet varázsa hastáncfesztivál” várja közel tucatnyi csoport látványos bemutatójával és versenyével.
A Nádasdy Történelmi Fesztivál családi program, így a gyerekek is számos érdekes, és szórakoztató elfoglaltságot találnak maguknak: a Nádasdy Ferenc múzeum egész nap várja a kicsiket, „Boszitanoda és Örögfióka-képzőnkben” tréfás kézműves-foglalkozást, az Esterházy Privatstiftung standján zenei workshopot, a várudvaron pedig érdekes és tanulságos előadásokat láthatnak.

A Paprika Jancsi bábszínház a „Sárvár Kincse” című darabot, az Arasinda Naszreddin Hodzsa meséit, a Makám együttes pedig Szindbád Kalandjait mutatja be a Nádasdy-vár udvarán.

Jegyelőrendeléshez, és bővebb információért látogasson el a www.nadasdyfesztival.hu weboldalra!

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára