Szürke eminenciások estje nyitja az AZK őszi/téli évadját

Időpont: 2010. szeptember 17. (pé), 21h • Helyszín: Sárvár, Nádasdy-vár Pinceklub • Belépő: 400,- Ft

florian

Pénteken este felébresztjük nyári álmából az AZK-t, és megnyitjuk az őszi–téli évadot, 2010 utolsó négy hónapját. Aki a program ismeretében azt mondja, hogy Sárváron nincs könnyűzenei kínálat, húzza ki a fejét a homokból!

Szeptember 17-én, a “Szürke eminenciások” estjén (vö.: Sitke szürke eminenciásai) fellép a vár Pinceklubjában mindhárom eminenciás, a sitkei Tais Toi!, a sárvári B.A.D. és a celldömölki Floorakkusztik. A hármuk különböző műfajait összeérinti az, hogy osztják a Láthatatlan Sárvár glosszájában írtakat, így örömmel vállalták az évadnyitást.

Tais Toi! (Sitke)

A zenekar 2005 nyarán alakult. Alapjában véve a punk zenét ötvözik más zenei műfajokkal. Kezdeti repertoárjukban inkább feldolgozások szerepeltek, mára egyre több a saját szerzemény.

taistoi

Floorakkusztik (Celldömölk)
A zenekar nemrég alakult Celldömölk környéki, hasonló zenei ízlésű fiatalokból. A zenekarnév az énekesnő keresztnevéből és az általuk képviselt zenei irányzatból tevődik össze. A dalok stílusa igen széles skálát ölel fel. A repertoár főleg blues és jazz nótákat tartalmaz, de megtalálható benne több populáris dal is. A zenekar letisztult, akusztikus hangzásával, de olykor táncra perdítő ritmusával szinte minden korosztályból állított maga mellé állandó közönséget. A koncertek hangulata, legyenek bár egy füstös klubban, vagy egy zenei fesztivál szabadtéri színpadán, jókedvet kölcsönöz bármely szórakozni vágyó társaságnak. Kezdetben a formáció négy tagot számlált, Kiss Flóra énekét Gregorich Bence zongorakísérete, valamint Buzás Dániel és Bedy Gergő akusztikus gitárjátéka formálta teljes zenei élménnyé. A közelmúltban a zenekar összetétele egy dobossal bővült, Gregorich Domonkos személyében.

floor3_kesz

B.A.D. (Sárvár)

A zenekart 1996-ban alapította három sárvári fiatal, később a negyedik, szólógitárosi poszton történtek tagcserék. Zenéjük gyökerei a tengerentúlra, a seattle-i legendás grunge zenekarokig nyúlnak vissza, amelyet igényes magyarnyelvű szövegekkel és sajátos kiforrott hangzásvilággal tesznek egyedivé. Eddig két lemezük jelent meg „Neked nyolc” és „Fiókok mélyén” címmel.
A tagok ma: Bucsin Tamás (basszusgitár), Fülöp Dániel (ének, gitár), Nagy Gábor (szólógitár), Pándics András (dobok)

A dalok online is hallgathatók itt »

bad2010
szurke_plak

Kapcsolódó linkek

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára