Szemtől szemben a Nádasdy Fesztivál fellépőivel: Úzgin Űver

2014. július 19. (szombat), 20:30 – Úzgin Űver 1991 tavaszán alakult Kecskeméten, zenei célkitűzésük a kezdetektől, hogy különböző népzenéket kiindulópontnak tekintve, a régi és modern hangszereket, hangzásokat és technikákat felhasználva, egyéni zenei világot alakítsanak ki.

Kazan_610

További hatások keverednek napjainkból: a jazz és a rock, a breakbeat és a dub, a kortárs vagy a retro egyaránt. Zenéjük instrumentális, az emberi hangok is hangszerként jelennek meg. Néhány hangszer a teljesség igénye nélkül: szaxofon, klarinét, sokféle furulya, zurna, kaval, duduk, doromb, duda, hegedű, dobok, kanna, tonbak, gitárok, sampler és harddisc-recorder.

A zenekar számos lemeze között találkozhatunk színházi, táncszínházi elődadásokhoz készült zenék mellett elektronikus remixekkel vagy akár mozi filmek készített dallamokkal is. Az elmúlt évek folyamán a zenekar szerepelt több jelentős hazai fórumon, koncerthelyszínen és fesztiválon. Több alkalommal játszottak sikerrel külföldi színpadokon és vettek részt nemzetközi zenei workshopokon. Számos színházi és bábszínházi előadáshoz, mozi- és animációs filmhez készítettek zenét. Együtt dolgoztak többek között Somogyi Istvánnal, a Maskarás Céhvel, Jancsó Miklóssal és Szoboszlay Péterrel. Szoros kapcsolatban állnak a kortárs képzőművészetekkel Majoros Gyula révén, illetve a Tilos Rádióval is (dj Sztyepp).

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Úzgin-Űver

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára