Rangos svéd minősítés a Nádasdy Történelmi Fesztiválnak | Sárvár-Stockholm

Felgyorsult világunk nagy kihívással vár minket nap mint nap: minden tevékenységünket türelmetlenül, sürgetve végzünk. Ezzel párhuzamosan az élet legjobb pillanatai elsuhannak mellettünk.

Screen Shot 2015-04-01 at 08.40.23

Szervezőként átéreztük ezt a kettősséget, és lassacskán mi is lejutottunk arra a felismerésre, ami az egyszeri embert a “lassan járj, tovább őrzöl hagyományt” bölcselet megfogalmazára sarkallta, hiszen mint az köztudott, a fontos filmbéli jelenetek, szebb gólok is lassítva kerülnek ismétlésre.
Ahogy minden évben, úgy a hetedik esztendőben is újításra törekszünk. Idén elhatároztuk, hogy lelassítjuk a fesztivált, legfőképpen azon részeit, melyek – látogatói visszajelzések alapján – a legszórakoztatóbbak, és melyeket – vélekedésünk szerint – a lehető legtovább szeretne élvezni az arra fogékony közönség.

A tatai Gölbasi Vitézei Egyesülettel, illetve az általuk felkutatott, soha feledésbe nem merült, megírtnak, majd elveszettnek hitt Öveges-tanulmányt alapul véve kifejlesztettünk egy speciális technológiát, a „Lassító-spray”-t, ami a legelemibb matematikai és fizikai alaptételek figyelembe vételével hathatós sebességbeni lassulást eredményez.

A hagyományőrzők, mozdulataik, lövéseik, a pirotechnikai lassítva kerül a közönség elé, de például a koncertek legjobb részei is “belassulnak”.
Ezen fejlesztésünknek köszönhetően, előfinanszírozási rendszerben elnyertük az Artistic Performers for Relativistic Ideas Leasing Institute of Sweden (A.P.R.I.L.I.S.) alapítvány “Member of the Slow Festivals Network” minősítését.

Így, mint az látható, 70%-ot lecsípünk a gazdagabb fesztiválélményért. Jöjjenek és élvezzék együtt velünk. Sokáig. Sőt, még annál is tovább. “Lassú víz partot mos.”

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára