Sasszemű saslövők – III. Sárvári Saslövő Íjászverseny

Őseink biztos kezű harcosai, a saslövők tiszteletére rendeztek április 15-én, a sárvári várparkban nyílt íjászbajnokságot, ahol hagyományőrző és vadászíjászok mérhették össze tudásukat. A versenyen tradicionális vagy tradicionális jellegű pusztai, longbow és fa középrészű, irányzék nélküli vadászreflex íjjal lehetett részt venni. A versenylétszám korlátozott volt, maximum 80 előnevezett és visszaigazolt versenyző indulhatott a Várparkban immár harmadszor megrendezett versenyen.

saslovo

Sárváron április 15-én rendezte meg a Sárvári Hagyományőrző és Íjász Egyesület a sorrendben harmadik ” 7 x 7-es saslövő ” íjászversenyét.

A névben a 7×7 azt jelenti, hogy 7 távolságról, 7 méterenként 7 lövést kell leadni a távolságokon egyre növekvő célokra, melyek 7 cm-rel kezdődnek és ugyanígy, hetesével növekednek.

Természetesen nem sasra lőnek: az elnevezés a sasszemű íjászoknak, a korabeli mesterlövészeknek állít emléket.
A verseny rangos, a Magyar Íjász Szövetség által is bejegyzett erőpróba, az ország minden tájáról érkeztek versenyzők. Korcsoportokként és nemenként kerülnek díjazásra a versenyzők a vadászreflex, a longbow / hosszú íj / és a pusztai íj / visszacsapó keleti reflexíj / kategóriákban.

A hétvégén 78 versenyző állt rajthoz, nemcsak az ellenfelek legyőzéséért, hanem az elért pontszámok alapján kialakított minősítési szintek eléréséért is.

Az íjászverseny leírása, pontozása, szabálya itt olvasható!

Dr. Kereszty Gábor fotógalériája a vaskarika.hu-n »

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára