Sárváron is Itthon vagy! – Íjászversennyel csatlakoztunk az országos rendezvényhez

Sárvár is csatlakozott a Magyar Televízió Zrt. Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! című országos akciójához. A rendezvényhétvége keretében került sor a hetedik alkalommal megrendezett 7×7 Saslövő Íjászbajnokságra szep-tember 29-én. 

7x7saslovo2013

A kezdeményezés célja, hogy a Tu-rizmus Világnapja és a Szent Mihály- nap alkalmából a közmédia csatornái szeptember 27–29. között tematikus műsorfolyam keretében megmutassák Magyarország értékeit.

A szomorkás idő ellenére 57 versenyző állt rajthoz a Sárvári Hagyományőrző és Íjász Egyesület által szervezett megmérettetésen. Az íjászokat Kondora István polgármester köszöntötte azzal, hogy külön öröm számára látni történelmi tradícióink újraéledését.

A 7×7 Saslövő Íjászat a Magyar Íjász Szövetség által is jegyzett erőpróba, az ország minden tájáról érkeznek versenyzők. A viadalon vadászreflex és pusztai-visszacsapó keleti reflexíjakkal is rajthoz lehet állni. A versenyen elért pontok a bajnokságban is számítanak, így a madártollas favesszőkkel legtöbb pontot lövő, a verseny bajnoka címet szerzi meg. A százalékban számított teljesítmény egy örökös címet jelent, ami a következő ver-senyen egy jobb eredménnyel felülírható. Azok a ranglistán szereplő versenyzők, akik kategóriájukban az előzőnél jobb szintet érnek el, új szintjelző medált kapnak.

A 7×7 saslövészet egyik erénye, hogy a versenyzők egyfelől önmagukat győzik le, vagyis ösztönzik magukat jobb teljesítményre, másfelől pedig a kategóriákban összemérhetik tudásukat másokkal is. A mostani verseny egyik legrangosabb indulója Molnár József Európa-bajnok körmendi íjász volt, aki megnyerte kategóriáját, és a verseny felkészülés volt az egy hét múlva kezdődő világbajnokságra. A sikerek mögött hosszú évek gyakorlása áll és az a meggyőződés, hogy az íjászat alapjában szellemi sport –vélekedett Molnár József.

A verseny zárultával az íjászos rendezvény még nem ért véget. Este ők gyújtották meg a várparkban a Szent Mihály-napi őrtüzet. Ez volt ugyanis a közmédia által szervezett országos programhétvége közös záróeseménye. Fél tízkor az ország több mint 1300 településén felgyúlt egy-egy máglya. 

 

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára