Sajtóvisszhang – Szent Iván-éjszaka Sárvár

Tűztáncos éjszaka

Sárvár – Az elmúlt szombaton rendezték meg a sárvári Csónakázó-tó partján a már hagyományos Szent Iván-éj programjait. A halászléfőző fesztivál után színes program következett.

szentivan2011_67

Dátum: 2011. június. 29. (szerda)
Szerző: Benkő Sándor (Vas Népe)

Sárváron a Csónakázótó partján tartották szombaton a Szent Iván-éji rendezvényeket, amit a hagyományos – a hetedik – halászléfőző fesztiválelőzött meg. A program délután a mazsorettek műsorával kezdődött, aztán a Savaria TSE tánccsoportja mutatkozott be. A Sárvári Néptánckör műsora után következett a Mississippi Rockets rockabilly együttes koncertje. A Latin Spirit Trio gitárműsora után egy másik, szintén ritmusra épülő együttes, az FM Zer0 dobkoncertje szórakoztatta a közönséget.

szentivan2011_44

Este tízkor megkoszorúzták a tavat. A csónakok fáklyás felvonulásával egyidőben kezdődött a látványos tűzijáték. Tizenegy órakor a Sárvári Hagyományőrző és Íjászegyesület tagjai tüzes nyilaikkal meggyújtották a máglyát, amelynek biztonságos határát szalaggal jelöltek ki, és a hagyományőrzők, kezükben fáklyákkal vigyáztak arra, hogy illetéktelen ne juthasson a veszélyes zónába, ahol az FM Zer0 dobjainak ritmusára tüzes mutatványokkal táncolták körbe a máglyát, aminek elhamvadásával véget értek a nyári napfordulóhoz kötődő események is.


A Vaskarika videóösszefoglalója (Makrai Tamás)


A Sárvári Hagyományőrző és Íjász Egyesület videóösszefoglalója


A Vas Népe fotógalériája »

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára