Radics Gigié és a Savaria Szimfonikusoké volt a sportcsarnok

Ahogy azt már korábbi, a Posta tér LED-falas kivetítőjének nézőseregét megörökítő kisvideós bejegyzésünkben említettük, nem lenne rossz a városban egy olyan rendezvényterem, ahová befér mindenki, aki meg akar nézni egy populáris koncertet, vagy egy színdarabot. Ilyen sajnos még nincs, mi viszont mutatunk most képeket!

Radics Gigi és a Savaria Szimfonikus Zenekar közös, monumentális koncertje a Tinódi Gimnázium sportcsarnokának hajszál híján fele területét eligényelte színpadilag, így rekordidő (néhány nap) alatt elfogytak az önkormányzat recepcióján november végétől ingyenesen igényelhető jegyek a korlátozott számú ülőhelyhez. Aki bejutott, mindenesetre biztosan nem csalódott. Az egykori tehetségkutató-szereplő magabiztos produkciót mutatott Sárvárnak. Repertoárjában – a jótékony eklektika jegyében – vegyesen sorjáztak saját szerzemények, kortárs, énekcentrikus pop- és R&B-slágerek, jazz standard-átiratok, de még karácsonyi dal is belefért.

Az énekesnő láthatóan ereje teljében van, a szó szoros értelmében vett előadóművész módjára játszott a hangjával. Olyan műfaj pedig talán nincs is, amelyhez a szimfonikus hangszerelés ne lenne képes hozzáadni még egy plusz katarzisfokozatot: a Mérei Tamás vezette, Pejtsik Péter vezényelte Savaria Szimfonikus Zenekar csodásan szőtte meg a leplet, amelynek felületén kibomlottak Gigi énekének csipkedíszei. Az énekesnő egyébként megemlítette, hogy nagyon kellemes emlékeket őriz Sárvárról, hiszen a tévés tehetségkutató egyik párbajsorozata itt zajlott a Spirit Hotelben, a szálloda környezete pedig valóban felemelő és emlékezetes.

Ahogy már írtunk róla, a több mint 20 dalból álló adventi repertoárt az élő előadás helyszínétől néhányszáz méterrel odébb, a Posta térre telepített LED-falas kivetítőn is rengetegen követték. Akik már nem fértek be a csarnokba, vagy nem szeretik a zsúfoltságot, esetleg jobban érzik magukat, ha zenehallgatás közben forraltborozhatnak és a téren spontán fellelt ismerősökkel kvaterkázhatnak. Valóban meleg, ünnephez méltó hangulat ült a térre, a Symphonic Live igényességéhez, az énekesnő és a zenekar kvalitásához pedig nem férhet kétség.

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára