Pink Cadillac-en gördül be a 2015-ös Nyáréjfesztivál július 24–25-én

Dátum: 2015. július 24-25. (péntek) • Helyszín: Sárvár, Nádasdy-vár, szabadtér (rosszidő esetén Pinceklub)

nyarej-2015

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy Sárvár 2015-ös éve bíztatóan mozgalmasan indult a klubélet terén, hála az NKA Cseh Tamás Programjának, amelynek támogatásával januártól májusig 15 zenekar tette tiszteletét a Nádasdy-vár Pinceklubjában, köztük olyan ismert nevekkel, mint az Esti Kornél, az Óriás, a Kaukázus, a ColorStar, az Elefánt, a Blind Myself, az Apey and the Pea, a Grand Mexican Warlock vagy a Leander Rising… A koncerthelyszíneknek kiírt Cseh Tamás Program első támogatási időszaka lezárult, a szervezők ennek ellenére igyekeztek izgalmas – és az egymáshoz kísérteties módon hasonló kínálatot nyújtó fesztiváloktól eltérő – felhozatalt összeállítani a nyári sárvári találkozóra, az AZK-Nyáréjfesztiválra is.

djmissstraycat

Ehhez kapóra jött egy tematikaötlet, a korábbi években népszerű Pink Cadillac Rockabilly-találkozó újraélesztése és a Nyáréjjel való “összetestvérítése”. A frigy megkötésében nagy segítséget nyújtott Stieber Gábor, a Cruisers Hungary Prospect Chapter rockabilly klub alapítója, az IronCATS zenekar nagybőgőse. A közös szervezkedés eredménye egy pikáns és fűszeres fesztiválpéntek (július 24.) rózsaszínű Cadillac-en. Játszik a Rocket Rollers, az IronCATS és a Sonny and his Wild Cows, az esemény vendége lesz DJ Miss Stray Cat (aki Horvátországból érkezik majd válogatásaival betüzesíteni a hangulatot a koncertek előtt, között és után) és Ava D’ Wine is, aki forró burlesque show-t hoz majd a Pink Cadillac est színpadára. A pénteki napon kitelepül majd a helyszínre az AM Retro rock and roll shop is.

ironCATS

Július 25-ére, a fesztivál szombatjára kifejezetten Vas megyei produkciókat rendeztek csokorba a szervezők. Ennek fő oka a már említett Cseh Tamás Program, amely a projektidőszakban nem támogatta a pályázó megyéjén belüli előadók fellépését, így a “hazai” ízek hiányoztak Sárváron a télvégi, tavaszi könnyűzenei klubévadból. A Nyáréj szombatja ezért kiváló hiánypótló szerepet tölt majd be, fellép Cserga (aki elmaradhatatlan kulcsfigurája a rendezvénynek), hosszú kihagyás után újra zenél a sárvári B.A.D., új dobossal ad koncertet a szintén sárvári Atakám, majd a Petőfi Rádióban is sokat pörgetett fiataloké a színpad, következik a Zaporozsec és a Karak, az éjt pedig a szombathelyi Dorothy Lies zárja majd.

karak

A Nyáréj továbbra is elsősorban egyedi és izgalmas szeretne maradni, felhozatalával kicsit eltérő utat mutatni a tucatrendezvények sztrádái mellett. Ez az út talán kisebb, kanyargósabb, de aki szeret gyönyörködni a mai könnyűzene tágabban értelmezett panorámájában, annak mindenképp érdemes rákanyarodnia. Nem beszélve arról, hogy az “útdíj” is csak jelképes, a Nyáréj két napjáért elővételben csak 2.000 Ft-ot kell fizetni, amiért ugye összesen 9 zenekar koncertjét lehet végignézni, nem beszélve a kísérőprogramokról. A kétnapos eseményt 2006-tól már hagyományosan Tóth Ferenc Virsli emlékének ajánlják a szervezők, aki 2005-ös haláláig vezette a sárvári művelődési központot, és mindig méltó figyelemmel kezelte, szervezte a sárvári könnyűzenei életet. 

A fesztivál nagyfelbontású plakátja hamarosan érkezik.

2015. július 24. (péntek)
V. PINK CADILLAC Rockabilly Night

– 17:00 – Kapunyitás
– 19:00 – Miss Stray Cat (rock and roll, rockabilly)
– 20:00 – Rocket Rollers
– 21:30 – IronCATS
– 23:00 – Ava D’ Wine – burlesque show 
– 23:30 – Sonny and his Wild Cows
– 00:30 –Miss Stray Cat (rock and roll, rockabilly)


2015. július 25. (szombat)
Nyáréj – IRONized Night

– 17:00 – Kapunyitás
– 18:00 – Cserga akusztik
– 19:00 – B.A.D.
– 20:00 – Atakám
– 21:00 – Zaporozsec 
– 22:15 – Karak
– 23:30 – Dorothy Lies

A szervezők a műsorváltozás lehetőségét fenntartják.

Jegyinformációk

Elővételben vásárolt napijegy: 1000,- Ft
Elővételben vásárolt kétnapos bérlet: 2000,- Ft

A helyszínen vásárolt napijegy: 1500,- Ft
A helyszínen vásárolt kétnapos bérlet: 2500,- Ft

Jegyelővételi pontok:

– Nádasdy Büfé – Sárvár, Nádasdy-vár (2015. július 1-től július 23-ig)

Online-jegyfoglalás:
A kedvezményes árú belépőjegyek online foglalására 2015. július 1-jétől július 23-ig lesz lehetőség. Ezt követően már csak a normál, 1500,- Ft/nap és 2500,- Ft/2 nap áron vásárolhatók jegyek a helyszínen.

További információk:

nadasdy.var@gmail.com
95/320-063

Szervező:

Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár, Sárvár 9600, Várkerület 1.
Telefon: 95/320-063, Fax: 95/323-425, nadasdy.var@gmail.com

A szerzvezők a műsorváltozás lehetőségét fenntartják.

További részletese infók folyamatosan a fesztivál hivatalos weboldalán:
http://nyarejfesztival.hu/

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára