Örömhozó adventi vasárnap – fellobbant a harmadik gyertyaláng

Nemcsak nevében volt örömhozó advent harmadik vasárnapja, közel harminc család otthonába igazi karácsonyi hangulatot varázsolt a Sárvári Kerékpár Egylet. Ekkor adták át az adventi időszakban szervezett jótékonysági akciójuk keretében összegyűjtött kerékpárokat sárvári nagycsaládoknak.

Az adventi koszorú harmadik gyertyájának meggyújtására Sárvár legfiatalabb civil szervezetének, a Sávári Kerékpár Egyletnek a tagjai sorakoztak fel a Posta téren felállított színpadon. Wawrzsák Zsolt elnök ünnepi beszédében arról szólt, hogy önmagunktól és önmagunkból adni szent ajándék. Ezért is vállalkoztak a sárvári kerékpárosok arra, hogy a megunt, de még jó állapotú kerékpárokat összegyűjtik, és átadják a rászorulóknak.

Ebben segítségükre voltak az önkormányzati hivatal dolgozói és a helyi médiumok is, így nem véletlen, hogy 37 kerékpárt sikerült összegyűjteniük, amelynek az értéke mintegy 350 ezer forint. Az adományt Sáray Péterné, a nagycsaládosok helyi egyesületének elnöke vette át meghatottan, és működött közre abban, hogy a rászorulókhoz jussanak el a kerékpárok. A felajánlók között pedig egy új biciklit sorsoltak ki az egylet tagjai, nem feledkezve meg arról a bölcsességről, hogy jóért jót várj.

A műsort Szvorák Katalin népdalénekes és Bolya Mátyás kobzos adta.
A produkcióról bővebben itt írtunk »

 

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára