AZK–Nyáréj – fesztiváli hangulat Sárváron

Kevés támogatás, sok közreműködő, bensőséges hangulat és kiváló zenekarok jellemezték a sárvári Alternatív Zenei Klub hagyományos nyári ünnepét, a Nyáréjfesztivált.

nyarej2011_36

A kétnapos találkozón összesen 11 zenekar lépett színpadra, régi visszatérők, debütálók vegyesen. Az első, pénteki nap tematikája tribute-zenekarokat fűzött csokorba, tisztelgésül a könnyűzene kultikus figurái előtt. A csaknem teltházas éjszakát a svájci Angry Buddha zárta, akik az alkalomra külön Limited edition for Sárvár feliratú CD-vel és páratlan szeretettel készültek. Egyszerre sötét, egyszerre szakrális, egyszerre brutális és egyszerre finom, szuggesszív előadásuk pedig beemeli őket a nem egykönnyen elfelejthető koncertélmények sorába.

A fesztivál második napján műfajok kavalkádja következett, amelyben remekül megfért egymás mellett az akusztikus utcazene-hangulat, az underground rockzene, a folklórhatású zenés versek és a blues. Bár a közönség száma jóval megcsappant az első naphoz képest, hangulatban nem volt hiány. Az est zárásaként fellépő Cserga és Barátai Blues Rock Band a művelődési központ 2005-ben elhunyt igazgatójának, Virsli emlékének ajánlotta a műsorukat, amely a rock, a blues kiemelkedő alakjainak szerzeményeiből állt.
A Nyáréjfesztivál nem csak hagyományát tekintve lóg ki a jelentősen felhígult fesztiválkínálatból. Nem a túljátszatott zsánerfellépőkre épít, és tud valamit, amit nem mindegyik: olyan zenei élményközösséget teremt, amelyben a közreműködők örömmel vállalnak részt.

Makrai Tamás (vaskarika.hu) írása »

 

Kapcsolódó megjelenések

Vélemény, hozzászólás?

Főoldal Letöltés RSS Facebook Lap tetejére vonal Lap aljára